Livre
Néerlandais
Als in de bossen rond de Zweedse stad Västerås een vermoord stel wordt aangetroffen, gaat rechercheur Elina Wiik op onderzoek uit.
Titre
De dode hoek
Auteur
Thomas Kanger
Traducteur
Ron Bezemer
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Den döda vinkeln
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: The House of Books, 2013
302 p.
ISBN
9789044342178 (paperback)

Commentaires

De Zweedse thrillerauteur Thomas Kanger schrijft niet alleen boeken maar is ook een succesvol onderzoeksjournalist. Met de vrouwelijke politie-inspecteur Elina Wiik heeft hij een goede ‘kapstok’ gevonden om het ene na het andere misdaadverhaal aan op te hangen. De dode hoek (dat in Zweden al in 2003 gepubliceerd werd) is het vijfde deel van deze reeks dat in het Nederlands verschijnt. En het verhaal begint meteen met een politiek heet hangijzer, dat nu nog even actueel is als tien jaar geleden. Een proloog beschrijft het leven in de Gazastrook: de uitzichtloosheid van de situatie en de gevechten die daar dagelijks plaatsvinden en waarbij talloze tieners als jonge martelaars het leven laten. Voor het eigenlijke verhaal wordt de setting verplaatst naar Zweden: een jong koppel, een Zweedse vrouw en haar Palestijnse partner, wordt midden in het bos vermoord. De reden is onbekend. Maar dan komt de geheime dienst zich plots met het onderzoek bemoeien en blijken er verbanden te bestaa…Lire la suite
Deel in een serie* rond Elina Wiik, rechercheur bij de politie in de Zweedse stad Västerås. In de bossen rond Västerås wordt een jong stel op gruwelijke wijze vermoord aangetroffen. De slachtoffers zijn de 24-jarige Annika Lilja en haar vriend de Palestijnse Jamal Al-Sharif, een vluchteling afkomstig uit Gaza. Door wie en waarom is het stel vermoord? Had Jamal iets te maken met internationaal terrorisme? Op videobeelden die het stel maakte net voor ze vermoord werden, zijn alleen de voeten van de moordenaar te zien. Elina Wiik en het rechercheteam gaan op onderzoek uit en ontdekken dat mensensmokkel een rol in de moordzaak speelt. Vijfde in het Nederlands vertaalde politieroman rond Elina Wiik, de delen verschijnen niet in dezelfde volgorde als ze in Zweden verschijnen. Politiek getinte detective met een goede achtergrond- en karakterbeschrijving, in de Scandinavische thrillertraditie. Met een nawoord van de auteur (1951). www.thomaskanger.com.