Livre
Néerlandais
Lekkere, gezonde, niet al te moeilijke recepten uit de Vlaamse keuken.
Titre
Koken met Steve
Auteur
Steve Stevaert Dirk De Prins Jan De Zutter
Langue
Néerlandais
Éditeur
Deurne: Book and Media, 2003
167 p. : ill.
ISBN
90-5720-171-2

Commentaires

Van Steve Stevaert, de grote winnaar van de onlangs gehouden Belgische verkiezingen, is nu wel bekend dat hij ooit een koksopleiding volgde voordat hij cafébaas werd en de politiek inging. Koken vindt hij belangrijk omdat men dan tijd voor elkaar maakt. Zijn recepten worden dan ook afgewisseld met geschreven columns waarin hij op een ontspannen toon zijn mening over van alles ten beste geeft. Zijn recepten zijn lekker Vlaams maar duidelijk van deze tijd met aandacht voor een gezonde bereiding. Duidelijk geschreven en ook voor beginnende koks zeer begrijpelijk. De recepten staan op de linkerpagina, titel en ingrediënten vet gedrukt, de handelingen puntsgewijs. In de buitenmarge groot gedrukt het hoofdingrediënt (brood, eieren) of gerechtsoort (soep) met daar bij in een kader de andere recepten uit de groep. Geïllustreerd met kleuren- (gerechten) en zwartwitfoto's. Ieder hoofdstuk wordt ingeleid met een blauwgekleurde pagina met een opgave van de recepten en een citaat van Stevaert. Lek…Lire la suite

À propos de Steve Stevaert

Steve Stevaert, né Robert Stevaert à Rijkhoven (au nord de Tongres, dans la province de Limbourg) le 12 avril 1954 et mort à Hasselt le 2 avril 2015 , est un homme politique belge.

Biographie

Après des études d’hôtellerie, Steve Stevaert s'installe comme patron de café en 1972.

Entre 1985 et 1995, il siège au conseil provincial du Limbourg.

Il devient bourgmestre de la ville de Hasselt en 1995. En 1997, il devient célèbre dans tout le pays en rendant gratuits les transports en commun de sa ville, action qui lui vaut le surnom de « Steve Stunt » (« Steve tour de force »).

Entre 1995 et 1999, Stevaert siège en outre au Parlement flamand. Entre 1999 et…En lire plus sur Wikipedia