Livre
Néerlandais

VtmKzoom Mijn eerste sprookjesboek

Sarah Devos (auteur), Anke Buckinx (narrateur)

VtmKzoom Mijn eerste sprookjesboek

Public cible:
6-8 ans et plus
De vier sprookjes Assepoester, Raponsje, Hans en Grietje en De prinses op de erwt worden naverteld. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar; zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titre
VtmKzoom Mijn eerste sprookjesboek
Auteur
Sarah Devos
Narrateur
Anke Buckinx
Langue
Néerlandais

Commentaires

Bewerking van de vier bekende sprookjes: Assepoester, Raponsje, Hans en Grietje en De prinses op de erwt. De strekking van de sprookjes is bekend; het taalgebruik is vlot, geschreven in korte zinnen zonder moeilijke woorden. Ze zijn plezierig om voor te lezen of om zelf te lezen. Aan de vormgeving is veel aandacht besteed: gekleurde ondergronden, veel sfeervolle, met pen getekende en ingekleurde illustraties, die een mooi aanvullend beeld van de verhalen geven. Daarnaast zijn er gekleurde letters en woorden en briefjes in een ‘geschreven’ lettertype. Het omslag toont de vijf hoofdpersonen. In het boek is een cd (ca. 16 min. per sprookje) opgenomen, waarop de tekst uit het boek op een levendige manier wordt voorgelezen. Uitgegeven in samenwerking met de commerciële Vlaamse televisiezender vtm Kzoom*. Zowel het boek als de cd zijn voor kinderen vanaf ca. 5 jaar de moeite waard om kennis te maken met deze vier bekende sprookjes. Zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Vtm KZoom. Mijn eerste sprookjesboek

Dit kijk- en luisterboek vertelt vier klassieke sprookjes: Assepoester, Raponsje, Hans en Grietje en De prinses op de erwt. Deze sprookjes worden op de bijhorende cd verteld met een duidelijke, mooie stem. De oorspronkelijke inhoud van de verhalen werd behouden, alleen enkele namen en details werden gewijzigd (Prins van Petitpois, Fons en Fien, de ouders van Raponsje). De sprookjes werden echter op een vrij vlakke manier naverteld. De spaarzame humor is meer bedoeld voor de volwassene die het boek voorleest. Bepaalde woorden in de tekst worden af en toe benadrukt door ze in kleur te drukken (nana-nana; huh!; boe!; tut-tut-tut). De illustraties voegen al even weinig toe.
Kortom, een weinig vernieuwend sprookjesboek.

Suggestions