Na de moord op John F. Kennedy in 1963 wordt vicepresident Lyndon Baines Johnson de nieuwe president van de Verenigde Staten. Hij krijgt te maken met veel politieke onrust.
Langue
Anglais
Éditeur
Dutch Filmworks, 2018
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2016
Durée
93 min.
Note
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8719372006788

Commentaires

Biografisch drama van Rob Reiner (The bucket list; And so it goes) met in de hoofdrol Woody Harrelson (Three billboards outside Ebbing, Missouri). Senator Lyndon B. Johnson verliest in 1960 de democratische voorverkiezingen van John F. Kennedy. Kennedy vraagt zijn rivaal om zijn ‘running mate’ te worden, waarna ze samen de presidentsverkiezingen winnen. Na de moord op Kennedy wordt Johnson president en tot verrassing van velen zet hij zich in om de ‘Civil Rights Act’ door het Congres te loodsen. De recensenten geven 2-3 sterren. Jos van der Burg (Filmkrant maart ’18): ‘(…) Omdat van het taaie wetgevingsproces van de Civil Rights Act moeilijk spannend drama valt te maken, zoeken de makers van LBJ dat in de meer dan stekelige verhouding van Johnson met de Kennedy-familie (…). Het zijn amusante scènes in de hagiografische rehabilitatie van Johnson van Vietnamschurk tot standvastige politicus die waarmaakt wat hij zegt.’ Coen van Zwol (NRC 13-3-’18) vindt dat de te nadrukkelijke make-up …Lire la suite

À propos de Rob Reiner

CC BY 2.0 - Image by Commonwealth Club from San Francisco, San Jose, United States

Robert “Rob” Reiner, né le 6 mars 1947 dans le Bronx à New York aux États-Unis, est un acteur, producteur, réalisateur et scénariste américain.

Biographie

Fils de l'acteur et réalisateur Carl Reiner et de l'actrice Estelle Reiner, née Lebost, il est le frère du réalisateur et scénariste Lucas Reiner.

Carrière

Années 1980 : d'acteur de télévision à réalisateur acclamé

Après avoir été étudiant à l'UCLA, une école de théâtre, cinéma et télévision, il fonde un groupe de théâtre spécialisé dans l'improvisation.

Il se fait connaître en tant qu'acteur, notamment dans …En lire plus sur Wikipedia