Livre
Néerlandais

Hannibal, de vrolijke hond

Pierre Coran (auteur), Marie-José Sacré (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Als een hond zijn goed verstopte bot zoekt, ontdekt hij dat dit is gestolen door drie katten. Prentenboek met grote illustraties in kleur en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.
Sujet
Honden
Extra subject
Rijmvertellingen
Titre
Hannibal, de vrolijke hond / [tekst] Pierre Coran ; [ill.] Marie-José Sacré
Auteur
Pierre Coran
Dessinateur
Marie-José Sacré
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Hannibal, der Hund
Éditeur
Aartselaar: Deltas, 2002
[28] p. : ill.
ISBN
90-243-8368-4

Commentaires

Het vrolijke hondje Hannibal krijgt van zijn baasje een lekker bot, dat hij goed wil verstoppen. Helaas vinden de drie katten van de buren, die Hannibal vaker het leven zuur maken, het bot en gaan ermee vandoor. Het verhaaltje stelt niet veel voor, het is vrij onsamenhangend en slecht vertaald. De rijmende tekst is totaal niet ritmisch, hier en daar zijn er geforceerd rijmwoorden gevonden, en zelfs dat is niet steeds gelukt. De vierregelige tekst (aabb) is gedrukt in een soort quasi-schrijfletter in de tekeningen. De illustraties zijn aanmerkelijk beter van kwaliteit, ze beslaan allemaal twee pagina's en bestaan uit vrolijke, zwartomlijnde tekeningen die met acrylverf zijn ingekleurd. Ook de schutbladen zijn versierd met illustraties. Deel uit een serie van drie*. Verhaal op rijm voor peuters en kleuters vanaf ca. 3 jaar.

À propos de Pierre Coran

CC BY-SA 4.0 - Image by Lefortm

Pierre Coran, nom de plume d’Eugène Delaisse, né le 11 mai 1934 à Mons (Saint-Denis-en-Broqueroie), est un poète et romancier belge de langue française.

Biographie

Pierre Coran écrit ses premiers textes rimés à l'âge de 9 ans. Le poète sera instituteur, directeur d'école, puis professeur d'histoire de la littérature au Conservatoire royal de Mons.

Au fil des ans et des livres, la vocation d'auteur de littérature pour la jeunesse devient prioritaire et se voit consacrée en 1989, à Paris, par l'obtention du premier « Grand prix de poésie de la jeunesse ».

Il est le père de l'écrivain Carl Norac.

Une école primaire de Mons et l'École fondamentale communale d'Erbisoeul portent son nom.

Œuvres

PoésieEn lire plus sur Wikipedia