Overleven : mijn strijd als transvrouw, arts & politica

Petra De Sutter (auteur), Elke Lahousse (auteur)

Overleven : mijn strijd als transvrouw, arts & politica

Genre:
Autobiografie van een Vlaamse transseksueel, gynaecologe en politica.
Sujet
Transgender
Titre
Overleven : mijn strijd als transvrouw, arts & politica
Auteur
Petra De Sutter 1963- Elke Lahousse
Langue
Néerlandais
Titre parallèle
Overleven
Éditeur
Antwerpen: Manteau, 2016
192 p.
ISBN
9789022332214 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Petra De Sutter was de eerste veertig jaar van haar leven een man. In deze autobiografische schets spreekt zij over haar strijd als transgender, over de reacties in haar gezin, in haar vriendenkring en van collega's. Het thema van de veelvormige genderindentiteit verbindt zij met haar werk als hoogleraar en gynaecologe in Gent, gespecialiseerd in fertiliteitsgeneeskunde. Maar de kring wordt nog wijder: zij vertelt over haar zoektocht naar spiritualiteit (en wat zij vond in het boeddhisme) en over haar (late) entree in de politiek. Voor de progressieve Groene Partij heeft zij zitting in de Belgische senaat en is zij actief binnen de Raad van Europa te Straatsburg. Het is een eerlijk en openhartig boek van iemand die met moeite zichzelf heeft gevonden, haar vak heeft behouden en nieuwe roepingen heeft gevonden in de inzet voor een vrediger, verantwoorder en verdraagzamer wereld. Haar opvattingen zijn nogal uitgesproken en soms zelfs radicaal. Maar nergens is zij rigide, agressief of gel…Lire la suite

À propos de Petra De Sutter

Petra De Sutter, née à Audenarde le 10 juin 1963, est une professeure de gynécologie et une femme politique belge néerlandophone.

Sénatrice Groen entre 2014 et 2019, elle est ensuite députée européenne à l'issue des élections de 2019.

En 2020, elle intègre le nouveau gouvernement De Croo comme vice-Première ministre et ministre chargée de la fonction publique et des entreprises publiques.

Biographie

Vie privée

Petra De Sutter naît en 1963 à Audenarde, en Flandre-Orientale. Elle est transgenre. Se sentant femme dès son plus jeune âge, elle débute sa transition dans les années 2000, vers l'âge de 40 ans. Elle fait son coming out public en 2014.

En lire plus sur Wikipedia