Komedie waarin twee niet al te snuggere vrienden in het bezit komen van een koffer met dollars die, zonder dat ze het beseffen, bedoeld is als losgeld voor een gangsterbende
Titre
Dumb and Dumber
Directeur
Peter Farrelly
Compositeur
Todd Rundgren
Acteur
Jim Carrey Jeff Daniels
Langue
Anglais
Éditeur
RCV, 2000
1 dvd-video
Date d'enregistrement
1994
Durée
ca. 100 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045200350

Commentaires

Debuutfilm van regisseur Peter Farrelly, die tevens het scenario schreef. Met in de hoofdrollen Jim Carrey en Jeff Daniels. In deze komedie komen twee niet al te snuggere vrienden in het bezit van een koffer met dollars die, zonder dat ze het beseffen, bedoeld is als losgeld voor een gangsterbende. Gerdin Linthorst (Volkskrant): 'In gematigd tempo trekken de grappen voorbij, variërend van flauw, flauwer tot flauwst, maar zowaar ontsnapt er van tijd tot tijd toch een grinnik.' Hans Beerekamp (NRC): '(...) weer heeft de serieuze filmkritiek geen vat op wat de meerderheid van het publiek wel leuk vindt. Jim Carrey is niet het resultaat van een mediacampagne of een marketingstrategie, maar de verrassende lieveling van bioscoopbezoekers.' De dvd-video heeft als extra's o.a. interviews en biografieën van acteurs Jim Carrey, Jeff Daniels en Lauren Holly.

À propos de Peter Farrelly

Peter Farrelly, né le 17 décembre 1956 à Phoenixville (Pennsylvanie), est un réalisateur, scénariste, producteur et romancier américain. Son frère Bobby est également réalisateur et scénariste.

Biographie

Filmographie

 Sauf indication contraire ou complémentaire, les informations mentionnées dans cette section peuvent être confirmées par la base de données IMDb.

Réalisateur

  • 1994 : Dumb and Dumber (coréalisé avec Bobby Farrelly)
  • 1996 : Kingpin (coréalisé avec Bobby Farrelly)
  • 1998 : Mary à tout prix (There's Something About Mary) (coréalisé avec Bobby Farrelly)
  • 2000 : Fous d'I…En lire plus sur Wikipedia