Livre
Néerlandais

Zigeunerkind : de vlucht van een Roma-jongen uit een geheime wereld

Mikey Walsh (auteur), Renate Kwant (traducteur)

Zigeunerkind : de vlucht van een Roma-jongen uit een geheime wereld

Genre:
Autobiografische relaas van een homoseksuele zigeunerjongen over de eerste vijftien jaar van zijn leven in het gesloten Roma-milieu van zijn ouders en zijn vlucht daar uit.
Titre
Zigeunerkind : de vlucht van een Roma-jongen uit een geheime wereld
Auteur
Mikey Walsh
Traducteur
Renate Kwant
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Gypsy boy
Édition
6
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2011
262 p.
Note
Wordt vervolgd door: Zigeunerkind op de vlucht
ISBN
9789020995862 (paperback)

Commentaires

In dit boek beschrijft de auteur zijn leven als Roma-kind (zigeuner) in Engeland. In 21 hoofdstukken vertelt hij (in de ik-vorm) hoe hij zijn leven er tot zijn 15e uit zag. Hij heeft een vader die hem slaat en treitert, omdat hij graag wil dat Mikey een stoere vechtersbaas wordt (wat er niet in zit); en verder een moeder, een wat oudere zus, familieleden (onder wie een oom die hem misbruikt) en alle anderen in het zeer gesloten Roma-milieu. Het boek laat goed zien hoe de regels van dat Roma-milieu allesbepalend zijn in het leven van Mikey. Maar hij is niet alleen geen vechtersbaas, hij blijkt ook nog homoseksueel te zijn, en dat past al helemaal niet in die leefomgeving. Uiteindelijk rest hem dan ook slechts een oplossing, namelijk vluchten uit het Roma-milieu en een plek zoeken in de normale samenleving. In het laatste hoofdstuk (22) beschrijft hij kort hoe het hem daarin vergaan is. Hij is inmiddels getrouwd met zijn vriend, werkt als docent (tekenen en toneel) op een basisschool en…Lire la suite

À propos de Mikey Walsh

Mikey Walsh est un écrivain, chroniqueur et activiste LGBT britannique, surtout connu pour sa série de livres autobiographiques.

Biographie

Mikey Walsh a été élevé pour être un boxeur à mains nues dans la communauté rom gitane, mais étant gay, il a été forcé de quitter sa famille et sa communauté en 1996.

Walsh est connu pour son trouble d'anxiété sociale à cause duquel il évite les apparitions publiques et les interviews. Sa dernière interview publique remonte à 2011, pour The Choice de BBC Radio 4 avec Michael Buerk, dans laquelle il parlait de sa vie et de ce qui l'avait amené à quitter sa communauté.

En 2014 et 2015, Walsh a été ajouté à The Independent 's Rainbow List des personnes LGBT+ britanniques les plus influentes.

Ouvrages