Livre
Néerlandais

Het testament van Nobel

Liza Marklund (auteur)

Het testament van Nobel

Dans la série:
Bij het jaarlijkse Nobelprijsdiner in Stockholm worden de Nobelprijswinnaar voor Geneeskunde en zijn danspartner, de voorzitster van het Nobel-comité, neergeschoten. Journaliste Annika Bengtzon is er getuige van en gaat op onderzoek uit.
Titre
Het testament van Nobel
Auteur
Liza Marklund
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Nobels testamente
Éditeur
Breda: De Geus, 2007
445 p.
ISBN
9789044510058

Commentaires

Zesde misdaadroman over Annika Bengtzon, onderzoeksjournaliste uit Stockholm, getrouwd, twee jonge kinderen. Annika, voor haar krant aanwezig bij het jaarlijkse Nobelprijsdiner in de Stockholm City Hall, is er bij als de controversiële Israëlische Nobelprijswinnaar voor Geneeskunde op de dansvloer wordt neergeschoten. Zijn danspartner, de voorzitster van het Nobelcomité, wordt ook geraakt; zij overlijdt ter plaatse. Bengtzon gaat op onderzoek uit waarbij zij steeds weer stuit op sporen van de initiator van de Nobelprijs: Alfred Nobel, onder andere uitvinder van dynamiet. Spannende, snelle, goed geschreven psychologische misdaadroman, met een mooie eigentijdse plot rond biotechnologie, stamcelonderzoek, terrorisme en gesjoemel met uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast is er natuurlijk ook weer aandacht voor het levensecht beschreven, hectische privéleven van Annika. De misdaadromans van de Zweedse Liza Marklund (1962) kregen drie of vier sterren in VN's Detective & Thril…Lire la suite

À propos de Liza Marklund

Eva Elisabeth « Liza » Marklund, née le 9 septembre 1962 à Pålmark en Suède, est une journaliste et auteur suédoise.

Son premier roman, Studio Sex (2000), a été vendu à plus d’un million d’exemplaires en Suède et traduit dans vingt pays.

Biographie

Œuvre

Les Enquêtes d'Annika Bengtzon

  1. (sv) Sprängaren, 1998, trad. Jean Renaud et Catherine Buscall (ISBN 2841145840)
  2. En lire plus sur Wikipedia