Livre
Néerlandais

Voor altijd mijn mama : leven met jongdementie

Kathleen Aerts (auteur)

Voor altijd mijn mama : leven met jongdementie

Genre:
Persoonlijk relaas door de Belgische zangeres van K3 over haar moeder die op relatief jonge leeftijd begon te dementeren.
Sujet
Dementie
Titre
Voor altijd mijn mama : leven met jongdementie
Auteur
Kathleen Aerts
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2015
206 p.
ISBN
9789401428774 (paperback)

Commentaires

Het lijkt bij haar moeder in eerste instantie op een depressie als gevolg van de dood van haar echtgenoot; de diagnose Alzheimer slaat in als een bom. Te weinig handvatten vanuit de medische hoek waar het gaat om jongdementie leidt bij de schrijfster tot een zoektocht naar mogelijke behandeling en begeleiding. Niet heel succesvol, er is weinig voorhanden en het blijkt vooral pionieren en je telkens opnieuw aanpassen aan de soms per uur wisselende situatie. Daarbij geteld het verdriet om de moeder die je 'kwijtraakt', je huwelijk en de geboorte van twee kinderen in dezelfde jaren, het betekent dat je leven op de schop gaat. Uiteindelijk wordt haar moeder opgenomen in een verpleeghuis, zelfs haar in huis nemen blijkt geen oplossing meer. Maar daar gaat een hele geschiedenis aan vooraf. Een vlotte schrijfstijl; als lezer word je het proces ingezogen. Dat kun je ook de zwakte van het boek vinden: te weinig reflectie, geen adempauze. Het overstijgt het onderwerp niet, maar het belang van k…Lire la suite

À propos de Kathleen Aerts

CC BY 3.0 - Image by Marco Tulner

Kathleen Aerts (née le 18 juin 1978 à Geel, Belgique) est une chanteuse belge néerlandophone, actrice et présentatrice connue comme l'ancienne chanteuse blonde dans le groupe de filles populaire K3.

Vie privée

Kathleen Aerts est mariée depuis 2010 à Steven van Hoof, officier de police. Leur premier enfant, un fils, Lewis van Hoof, est né le 26 janvier 2011.

Carrière

De 1998 à 2009, Kathleen Aerts était membre du groupe K3. En 2009, elle décide de quitter le groupe pour entamer une carrière solo. Son premier titre solo est Zumba Yade, écrit en partenariat avec l'Unicef, dont elle reverse une partie des recettes des ventes. Elle a vendu plus de 10 000 CD en Be…En lire plus sur Wikipedia