Livre
Néerlandais

Het geheime pakje

Het geheime pakje

Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Ben vindt een geheimzinnig pakje met Chinese tekens. Samen met Fleur en Lin wil hij het raadsel van het pakje oplossen. Vanaf ca. 7 jaar.
Sujet
Adoptie
Niveau de lecture
AVI 4, AVI M4
Titre
Het geheime pakje
Auteur
Isabel Van Duijne
Langue
Néerlandais
Éditeur
Assen: Maretak, © 2006
64 p. : ill.
ISBN
90-437-0284-6

Commentaires

Voor normaal vorderende lezers van het tweede leerjaar voorziet uitgeverij Maretak de 'Giraf'-reeks, op niveau AVI 4-6. Ook bij deze boekjes worden, naast het AVI -niveau, de leeservaringschaal en het thema opgegeven in de LeesLat. Het geheime pakje van Isabel Van Duijne is een grappig en spannend verhaal over een pakje dat de postbode verloor, toen hij met zijn fiets een rollend blikje wou ontwijken en daarbij viel. Ben voelt zich schuldig, want hij schopte het blikje op de weg. Wanneer Ben het pakje vindt, wil hij het graag zelf aan de eigenaar bezorgen. Op zijn zoektocht belandt hij in allerlei avonturen. Dit is een leuk verhaal met kleurrijke tekeningen die de tekst goed ondersteunen. De eenvoudige zinnen (AVI 4) klinken natuurlijk en vlot.

Leestechnisch iets moeilijker (AVI 5) is Het gouden doosje van Josée Gruwel. Ook dit is een realistisch verhaal over een vakantie op een Grieks eiland. De tante van Mark woont al een tijdje op het eiland en Mark en zijn moe…Lire la suite
Als de postbode valt doordat Ben een blikje wegschopt, blijft er een geheimzinnig pakje op straat liggen. Samen met Fleur en Lin wil hij het raadsel van het pakje met de Chinese tekens oplossen. Als ze op een boot naar China terechtkomen, raken ze verzeild in een angstig avontuur. Leesboekje uit de 'Girafserie' voor lezers (begin groep 4) die de eerste beginselen van het lezen onder de knie hebben. De tekst is verdeeld in 10 getitelde hoofdstukjes waarbij elke zin op een nieuwe regel begint. Overzichtelijke lay-out waarbij de tekst door veel stripachtige kleurenillustraties in verschillende formaten wordt onderbroken. Alhoewel het toeval een grote rol speelt, is dit boekje uitermate geschikt om het plezier in lezen bij kinderen vanaf ca. 7 jaar te stimuleren.