Livre
Néerlandais
Een misdadiger, gespecialiseerd in kidnappingen, verkijkt zich op de morele en fysieke weerbaarheid van het gezin waarvan hij de dochter heeft ontvoerd.
Titre
24 uur
Auteur
Greg Iles
Langue
Néerlandais
Titre original
24 hours
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2001
351 p.
Note
Verfilmd als Trapped
ISBN
90-245-3988-9

Commentaires

Dokter Will Jennings, een medicus die het zelfs naar Amerikaanse normen ver heeft geschopt, reist naar Biloxi (V.S.), waar hij het woord zal voeren op een medische conventie. Zijn vrouw Karen -- die zich na tien jaar huwelijk verwaarloosd voelt -- en hun vijf jaar oude zoon Abby blijven thuis, wat minder veilig is dan op het eerste gezicht lijkt. Want Joe Hickey, een psychopaat met een negatieve instelling ten overstaan van dokters, heeft reeds jaren ervaring in het opzetten van de perfecte kidnappingstechnieken waar het kinderen van uithuizige dokters betreft. Hij wordt in zijn praktijk, die hij in het recent verleden reeds vijf keer met succes toepaste, bijgestaan door zijn sexy vrouw Cheryl Lynne (een wat emotioneel onstabiele, ex-karakterdanseres) en zijn zwaarlijvige en naïeve neef Huey. Een onwaarschijnlijk opzet, uitgevoerd door een uitheems trio, maar niets is onmogelijk in 24 uur.

De hele actie is gepland binnen het tijdsbestek van één dag. Terwijl Cheryl de dok…Lire la suite
John Hickey heeft de perfecte kidnapmethode uitgevonden en het werkt al jaren. Ieder jaar ontvoert hij één kind (altijd van artsen uit Mississippi) en binnen 24 uur weet hij de familie zo te terroriseren, dat ze het losgeld betalen, geen politie inschakelen en voor altijd hun mond houden. Maar de zesde keer gaat het mis: ten eerste heeft John Hickey behalve geld nog een ander motief, hij is er van overtuigd dat de arts Will Jennings verantwoordelijk is voor de dood van zijn moeder, ten tweede heeft hij buiten de karakters van Will, Karen en hun (diabetische) dochter Abby om gerekend. Will, Karen en Abby vechten terug, maar ze hebben maar 24 uur … Uitstekende, goed geschreven, buitengewoon spannende thriller met een goed plot, veel actie, levensechte hoofdpersonen, onverwachte wendingen en een finale, compleet met FBI operatie, die je op het puntje van je stoel brengt. Twee eerdere thrillers van Iles, 'Doodsangst' en 'Het stille spel' kregen allebei vier sterren in de 'Vrij Nederland …Lire la suite

À propos de Greg Iles

Greg Iles, né en 1960 à Stuttgart (Allemagne), est un romancier, scénariste et guitariste américain et vivant dans le Mississippi.

Il a vendu plus de dix millions de livres dans le monde et nombre de ses romans ont été classés dans la New York Times Best Seller list.

Son premier roman fut le thriller Spandau Phoenix (1993), centré autour du criminel nazi Rudolf Hess, et son dernier en date est The Bone Tree (2015), second ouvrage d'une trilogie de thrillers (le premier étant Natchez Burning) se déroulant dans le sud profond des États-Unis.

Biographie

Jeunesse

Greg Iles est né en 1960 à Stuttgart en Allemagne, où son père Jerry Iles dirigeait le centre médical de l'ambassade américaine. Sa mère, Betty Il…En lire plus sur Wikipedia