Livre
Néerlandais
Een keurige gemeenteambtenaar vindt het dagboek van een door hem op afstand bemind meisje dat plotseling is verdwenen.
Titre
Bedreigd
Auteur
Clare Littleford
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Beholden
Éditeur
Amsterdam: Archipel, 2003
255 p.
ISBN
90-6305-051-8

Commentaires

Peter zit iedere dag op de bus achter Sophie, maar is te schuchter om haar aan te spreken. Op een dag stapt ze niet aan haar gewone halte af en vergeet ze haar dagboek op de bus. Peter zoekt haar adres, probeert het terug te geven en slaagt er niet in. Hij begint te lezen en realiseert zich niet dat hij heimelijk op haar verliefd was of begint te worden. Wanneer hij enkele dagen later door de politie ondervraagd wordt, durft hij niet meer op te biechten dat hij, door haar dagboek, meer dan wie ook over haar weet. Hij zoekt haar vriendje op en neemt contact met haar broer, met wie Sophie blijkbaar een geheim deelt. Onbewust doet hij een paar heel verkeerde dingen, waardoor hij bij de politie als verdachte beschouwd wordt. Stilaan begint hij inzicht te krijgen in de leefwereld van Sophie en begint hij te begrijpen waarom ze verdwenen is. De gebeurtenissen escaleren.

Verrassende debuutroman van een jonge Engelse, die hiermee in het spoor van haar illustere voorgangsters Ruth Rende…Lire la suite
Een keurige gemeenteambtenaar uit Nottingham vindt het dagboek van het meisje Sophie dat hem al lange tijd fascineert. Als hij het boekje 's avonds terug wil brengen, blijkt Sophie verdwenen. De ambtenaar wordt verdacht omdat hij zoveel van haar weet. Hij vernietigt het dagboek en is daardoor nog meer verdacht en komt in de cel. Verhaal zonder geweld of misdaad maar waarin de spanning steeds verder oploopt door de bezetenheid van de hoofdpersoon die zich door Sophie en zijn (niet bestaande) relatie met haar steeds meer laat leiden in zijn beslissing om al of niet met de politie mee te werken. Origineel gegeven, goed uitgewerkt. De auteur werkte ook op het stadhuis in Nottingham. Dit is haar eerste roman. Paperback, kleine druk.