DVD
Néerlandais

Kauwboy

Boudewijn Koole (directeur), Helge Slikker (compositeur), Ricki Lens (acteur)
De 10-jarige Jojo is bang voor de agressieve buien van zijn vader. Als hij een jonge kauw vindt, neemt hij hem mee naar huis, maar houdt hem wel verborgen voor zijn vader. Vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Kauwboy
Directeur
Boudewijn Koole
Compositeur
Helge Slikker
Acteur
Ricki Lens Loek Peters Susan Radder Ricky Koole 1972- Cahit Ölmez
Langue
Néerlandais
Éditeur
BFD Home Entertainment, 2012
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2012
Durée
ca. 78 min.
Note
Nederlands gesproken Ondertiteling: Engels
EAN
8713053015540

Commentaires

Nederlandse jeugdfilm van regisseur Boudewijn Koole met in de hoofdrol Rick Lens als de 10-jarige Jojo en Loek Peters als zijn vader. Jojo heeft het moeilijk met de agressieve buien van zijn vader sinds zijn moeder er niet meer is. Als hij een jonge kauw vindt, neemt hij hem mee naar huis om te verzorgen, maar houdt hem wel verborgen voor zijn vader. Hij geeft hem de liefde die hij zo graag van zijn vader wil hebben. Recensenten zijn unaniem vol lof over deze film. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 19-4-'12) '(...) een emotievolle film die alle leeftijden aanspreekt. Dat laatst is het kenmerk van de betere jeugdfilm.' Kevin Toma (Volkskrant 19-4-'12): 'De film zit tjokvol met zulke mooi intieme scènes. Maar niets kan op tegen de onvergetelijke momenten die Jojo deelt met zijn kauw. (...) Die terechte bekroningen zijn ongetwijfeld ook te danken aan het fenomenale spel van de 11-jarige Rick Lens. Een prachtvertolking is het, die volledig in pas loopt met Kooles fijnzinnige regie. Kauwboy is een…Lire la suite

À propos de Boudewijn Koole

Boudewijn Koole est un réalisateur, producteur, scénariste, monteur néerlandais né à Leyde.

Filmographie

Comme réalisateur
  • 2002 : Waan (documentaire)
  • 2004 : Zooey (documentaire télévisuel)
  • 2007 : Trage liefde
  • 2009 : Maïté est passée par ici (Maité was hier)
  • 2011 : Little Bird (Kauwboy)
  • 2012 : Off Ground (court métrage)
  • 2015 : Beyond Sleep
  • 2016 : Sonate pour Roos (Verdwijnen)

Liens externes

  • Ressources relatives à l'audiovisuel :
    • Allociné
    • (en) Internet Movie Database