Artie moet onverwachts op zijn drie kleinkinderen passen. Hij probeert hen op een moderne manier discipline bij te brengen, maar zoekt al snel zijn toevlucht tot de ouderwetse opvoedingsmethodes.
Sujet
Grootouders
Titre
Parental guidance
Directeur
Andy Fickman
Compositeur
Marc Shaiman
Acteur
Billy Crystal 1948- Bette Midler Marisa Tomei Tom Everett Scott
Langue
Anglais
Éditeur
Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2013
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2012
Durée
ca. 100 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712626093114

Commentaires

Amerikaanse familiekomedie van regisseur Andy Fickman met in de hoofdrollen Billy Cristal (When Harry met Sally, 1987), Bette Midler en Marisa Tomei. Artie en Diana hebben hun enige dochter Alice en drie kleinkinderen bijna een jaar niet gezien. Nu gaan ze een weekje oppassen. Alice woont in een hypermodern huis en heeft haar eigen beschermende methode van opvoeden. Ook de kinderen hebben hun gebruiksaanwijzing: Harper wil graag perfect zijn, Turner stottert en Barker heeft een imaginair vriendje. De uiteenlopende karakters, de generatiekloven en de totaal verschillende manieren van opvoeden leiden tot vele komische situaties. Sandie Angulo Chen (Common sense, i) noemt het een ongeïnspireerde, voorspelbare familiefilm. Patricia Smagge (Cinemagazine, i) (2 1/2 ster uit 5) vindt dat de film vol zit met stereotypen. 'Maakt dat van ‘Parental Guidance’ een vervelende film? Nee, verrassend genoeg niet. (...) Deze oerbrave, voorspelbare maar desondanks niet onsympathieke film kun je dan ook …Lire la suite

À propos de Andy Fickman

Andy Fickman est un réalisateur, producteur, et scénariste américain.

Filmographie

  • 2003 : Viens voir papa ! (Who's Your Daddy ?)
  • 2006 : Reefer Madness
  • 2006 : She's the Man, adaptation d'une comédie de Shakespeare.
  • 2007 : Maxi papa (The Game Plan)
  • 2009 : La Montagne ensorcelée (Race to Witch Mountain)
  • 2010 : Encore toi ! (You Again)
  • 2012 : Le Choc des générations (Parental Guidance)
  • 2015 : Paul Blart: Mall Cop 2
  • 2019 : Chaud devant ! (Playing with Fire)

Théâtre

  • 2013 : Heathers: The Musical, adaptation de Fatal Games en Off-Broadway
  • 2018 : Heathers: The Musical, version à West End

Liens externesEn lire plus sur Wikipedia