Livre
Néerlandais

Boris ziet het licht

Andrew Joyner (auteur), Aag Vernelen (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Boris krijgt bezoek. Ellen en Fred blijven slapen in de tent. Dat is leuk! Maar in het donker is het best eng. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Niveau de lecture
AVI E3, AVI 3
Titre
Boris ziet het licht
Auteur
Andrew Joyner
Traducteur
Aag Vernelen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Boris sees the light
Édition
1
Éditeur
Sint-Niklaas: Abimo, 2015
67 p. : ill.
ISBN
9789462343191 (hardback)

Commentaires

Het is altijd leuk als er vriendjes komen logeren, vooral als je met ze in een tent mag slapen. Samen spelletjes doen is gezellig, maar als het donker wordt is alles toch wel griezelig. Er gebeuren zulke vreemde dingen… De drie varkentjes worden steeds banger. Boekje voor kinderen die net kunnen lezen. De tekst bestaat uit korte zinnen die gedeeltelijk in tekstballonnen zijn afgedrukt en soms in een quasi-handgeschreven letter. Duidelijke lettertypes. De illustraties beslaan meestal de volledige pagina. Stripachtige, vrij losse tekeningen in zachte kleuren. Achterin het boek staan een aantal vragen over de inhoud (zonder antwoorden) en aanwijzingen om een schaduwportret te maken. Het verhaal is niet heel origineel maar wel herkenbaar en door de stripachtige stijl aantrekkelijk voor de doelgroep. Verzorgde uitgave, met stevig wit papier en aantrekkelijk omslag. Zelfstandig te lezen deel van een serie* voor beginnende lezers. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Boris ziet het licht

Fred en Ellen komen bij Boris slapen. In een tent! Dat wordt een leuke boel! Papa toont hen hoe je vuur kan maken, mama helpt hen met eten zoeken (gelukkig lag er een zak marshmallows vlakbij) en samen zingen ze nog liedjes rond het kampvuur. Voor het slapengaan maken ze nog heel wat lol in de tent en dan gaan alle zaklampen uit. Het is plotseling donker en eng ...

Hoewel ik niet zo te vinden ben voor de tekenstijl van dit boek, vind ik het wel een schitterend boekje voor beginnende lezers! Er zit een leuk verhaal in, het is grappig, herkenbaar en niet overladen met tekst. Achteraan in het boekje vind je nog leuke spelletjes en een doe-opdracht.

Een leuk boekje voor beginners!