Boek
Nederlands

Aap en Beer gaan op reis

Wim Hofman (auteur)
+1
Aap en Beer gaan op reis
×
Aap en Beer gaan op reis Aap en Beer gaan op reis

Aap en Beer gaan op reis

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Beer en Aap gaan met de kar van Beer op weg naar zee. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Dieren
Leesniveau
AVI 2
Titel
Aap en Beer gaan op reis / tekst en ill. Wim Hofman
Auteur
Wim Hofman
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2000
23 p. : ill.
ISBN
90-276-4486-1

Besprekingen

In het ABC boekje Aap en Beer eindigde het verhaal aan zee. De Yak brengt Aap en Beer aan Zee. Daar vindt Beer geen schat, maar een vriend "en dat is wel zo goed".

In Aap en Beer gaan op reis keren de Beer en de Aap terug. Beer lijkt ouder te zijn geworden. De knopen die hij vroeger op zijn buik had, zijn eraf en Beer is -- van al het knuffelen waarschijnlijk -- nog kaler geworden dan hij al was. Aap is misschien familie van de oude Aap. Minder haar op zijn oren en andere kleren aan. Het avontuur blijft gelukkig. Voor lezers die net het beginniveau ontgroeid zijn, valt er veel te beleven in dit kleurrijk geïllustreerde verhaal. Nog niet zozeer als de spin en de slak mee mogen in de kar van Beer. Het wordt pas echt gevaarlijk als Beer en Aap samen in de kar een berg afdenderen. Aap en Beer hebben geen idee wat dat bord met die kromme lijn betekent. De kar slaat om en Aap heeft een gat. Na de reparatie van de kar gaat het verder. Ook de betekenis van het ronde bord…Lees verder
Aap en Beer zijn twee figuren die eerder centraal stonden in het alfabetboek van W. Hofman 'Aap en beer: een ABC boek' (1983). Ditmaal gaan Aap en Beer óók op reis en belanden na veel avonturen op een boot met Jan. Aantrekkelijk uitgevoerd aanvankelijk leesboekje dat er qua uitvoering goed uitziet en herkenbaar is in de serie. De illustraties in gecombineerde techniek zijn typerend voor deze kunstenaar: ware juweeltjes en aantrekkelijk voor kinderen. Een kunststukje qua illustraties en als oefenstof op niveau te lezen na ca. vier maanden leesonderwijs.

Over Wim Hofman

Willem (Wim) Hofman (Oostkapelle, 2 februari 1941) is een Nederlands kinderboekenschrijver, dichter en illustrator.

Biografie

Na de lagere school ging hij naar het seminarie in Sterksel, omdat hij missionaris wilde worden. Hij begon al vroeg met het schrijven van boeken, en in 1969 werd zijn eerste boek gepubliceerd: Welwel, de zeer grote tovenaar & zes andere doldwaze verhalen over ridders, tovenaars, matrozen, krentenbollen, cowboys, indianen & over een planeet.

Hij is getrouwd, heeft twee kinderen en woont sinds de jaren 70 in Vlissingen. Hofman schrijft niet alleen boeken, hij illustreert ze ook en maakt schilderijen.

Werk

Hofmans verhalen hebben vaak sprookjesachtige elementen en lopen niet altijd goed af. Zelf heeft hij hierover gezegd: "Ik houd niet van een goede afloop. Waarom willen mensen dat toch? Als iets goed eindigt is het klaar, over, voorbij. Er spreek…Lees verder op Wikipedia