Boek
Nederlands

Een gil uit de tent

Vivian Den Hollander (auteur), Gertie Jaquet (illustrator)
+1
Een gil uit de tent
×
Een gil uit de tent Een gil uit de tent
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Rik en Els zijn in de tuin; dan komt kip Veer. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Kamperen
Leesniveau
AVI 2
Titel
Een gil uit de tent / Vivian den Hollander ; tek. van Gertie Jaquet
Auteur
Vivian Den Hollander
Illustrator
Gertie Jaquet
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2000
22 p. : ill.
ISBN
90-276-4487-X

Besprekingen

Rik en Els spelen bij Rik. Ze halen een tent uit de schuur en zetten hem op. Rik doet nogal flauw in de ogen van Els: hij speelt voor spook en schijnt met zijn zaklantaarn in haar gezicht. Daar kan ze niet tegen. Dan valt er iets op de tent. Het is Veer, de kip van buurjongen Tijs. De kip gaat de tent binnen en Els sluit hem snel op. Tijs haalt de kip weg. Later, als Els de tent in duikt om haar friet te gaan eten, blijkt Veer een ei in de tent gelegd te hebben. Daar ploft Els bovenop. Broek vies, maar oppas Jet pakt een broek van Rik voor haar. Dat is tof! Maar een ei bij haar friet hoeft Els niet meer.
Een gil uit de tent uit de reeks 'Spetter' blinkt niet uit door originaliteit en geloofwaardigheid. Midden op de dag kan Rik in de tent schimmen te voorschijn toveren. Een lap met een gat erin om voor spook te spelen is direct bij de hand en Els is een nogal overdreven zeurderig typetje voor een kind van die leeftijd. Een beetje bloedeloos verhaal. Vanaf zes jaar. [Casper M…Lees verder
Rik en Els kamperen samen een dagje in de tuin. Dan komt er een kip op bezoek. Dit leesboekje is bedoeld voor kinderen die in het eerste leerjaar zitten en ongeveer vijf maanden leesonderwijs hebben gehad. De eenvoudige zinnen bevatten niet meer dan acht woorden die alle eenlettergrepig zijn. Het lettertype is groot. Het boekje zit stevig in elkaar en ziet er verzorgd uit. Het bevat veelkleurige tekeningen die de tekst ondersteunen. Goed te gebruiken als leesboekje voor de kinderen individueel, maar ook in groepsverband. Vanaf ca. 6 jaar.

Suggesties