E-boek
Nederlands

Geen van ons keek om

Tahmina Akefi (auteur)

Geen van ons keek om

Genre:
De twee buurmeisjes Tiba en Setara wonen in Kaboel en zijn hartsvriendinnen. Elke dag ontmoeten ze elkaar bij de muur die hun huizen van elkaar scheidt, om te spelen of te kletsen. Alles verandert in één klap als de gewelddadige strijders van de moedjahedien Kaboel beginnen te bombarderen.
Titel
Geen van ons keek om
Auteur
Tahmina Akefi
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Singel Uitgeverijen, 2011
ISBN
9789044521351
CloudLibrary
3h86pr9

Over Tahmina Akefi

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Alex P. Kok

Tahmina Akefi (Kabul, Afghanistan, 1983) is een Nederlandse journaliste, schrijfster en publiciste van Afghaanse afkomst.

Biografie

Na haar studie journalistiek ging Tahmina Akefi aan de slag voor verschillende radio- en televisieprogramma's van de publieke omroep, zoals het NOS Journaal, Goedemorgen Nederland en De Ochtend. Daarnaast was Akefi verbonden aan het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) en BBC Persian.

In 2007 ging ze samen met voormalige presentator Gijs Wanders naar Uruzgan waar ze een bijzondere reportage maakten over de Nederlandse militair Timo Smeehuijzen en negen Afghaanse kinderen die bij een zelfmoordaanslag om het leven kwamen.

Akefi kreeg bekendheid door haar optredens over vluchtelingen in het dagelijkse praatprogramma Pauw. In 2015 schreef ze opiniestukken voor NRC Handelsblad, die ook in nrc.next verschijnen.

Boeken

Lees verder op Wikipedia