Een Amerikaanse zakenman gaat samen met een geoloog op zoek naar goud in de jungle van Indonesië. Ze hebben succes, maar dan keert het tij.
Onderwerp
Goldrush
Taal
Engels
Uitgever
The Searchers, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
115 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
9789461874580

Besprekingen

Avonturenfilm van Stephen Gaghan (Syriana) met Matthew McConaughey (Free state of Jones; The wolf of Wall Street). Het verhaal is geïnspireerd op de Bre-X-affaire, eind jaren 1990. De Amerikaanse zakenman Kenny Wells heeft een mijnbedrijf geërfd van zijn vader, maar is weinig succesvol. Hij droomt van een grote klapper en gaat samen met een geoloog en avonturier (Edgar Ramírez) op zoek naar goud in de jungle van Indonesië. Ze hebben succes, maar dan keert het tij. De recensenten geven maar 2-3 1/2 ster. VPRO Cinema (vpro.nl): '(...) Het quasi-waargebeurde verhaal, over een excentrieke goudzoeker die in de jungle van Indonesië de jackpot vindt, is best vermakelijk maar ook nogal voorspelbaar en bloedeloos verteld. Pluspunt is McConaughey, die met zijn imposante bierbuik, foute comb-over en scheve gebit zichtbaar geniet van zijn rol.' Bor Beekman (Volkskrant 16-3-'17): '(...) Wat deze film dan toch boven de middelmaat uittilt, is de wijze waarop regisseur Stephen Gaghan (Syriana) laat z…Lees verder

Over Stephen Gaghan

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door diginmag - Photo by Cindy Maram for Dig In Magazine www.diginmag.com

Stephen Gaghan (Louisville, 6 mei 1965) is een Amerikaans scenarioschrijver en filmregisseur. Hij won in 2001 een Oscar voor het scenario van Traffic (2000).

Biografie

Stephen Gaghan werd in 1965 geboren in Louisville (Kentucky) als de zoon van Stephen Gaghan en Elizabeth Jane Whorton. Zijn vader overleed in 1980, waarna Tom Haag zijn stiefvader werd. Zijn grootvader, Jerry Gaghan, was een journalist en recensent voor Variety en Philadelphia Daily News. Als kind wilde hij net als zijn grootvader een schrijver worden.

Gaghan begon midden jaren 1990 met het schrijven van scenario's. Zo werkte hij mee aan de televisieseries NYPD Blue en The Practice. In diezelfde periode raakte hij verslaafd aan drugs en experimenteerde hij met onder meer alcohol, marijuana, cocaïne, heroïne en crack. Voor de aflevering "Where's Swaldo" van de politiereeks NYPD Blue won hij in 1997 een Emmy Award. Hij was op dat og…Lees verder op Wikipedia