Dvd
Engels
Titel
Friday the 13th
Regisseur
Sean S. Cunningham
Acteur
Kevin Bacon
Taal
Engels
Uitgever
Warner Home Video, © 2018
1 dvd-video
Oorspr. opname
1980
Speelduur
ca. 92 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans, Arabisch, Bulgaars, Roemeens, Engels en Italiaans voor slechthorenden
EAN
7321931111720 5051888247334

Over Sean S. Cunningham

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door GabboT

Sean S. Cunningham (New York, 31 december 1941) is een Amerikaanse filmproducent en -regisseur.

De carrière van Cunningham als regisseur is beperkt. Naast de slasher klassieker Friday the 13th heeft hij weinig gemaakt. Als producent heeft hij tientallen films achter zijn naam, vooral in het horrorgenre. Zo is hij betrokken bij bijna elke film van zijn vriend Wes Craven. Zijn zoon Noel is eveneens producent en werkte onder andere mee aan Jason Goes to Hell.

Filmografie (Producent)

  • 2003: Freddy vs. Jason
  • 2002: Terminal Invasion
  • 2001: Jason X
  • 2001: XCU: Extreme Close Up
  • 1993: Jason Goes to Hell: The Final Friday
  • 1993: My Boyfriend's Back
  • 1992: House IV
  • 1989: The Horror Show
  • 1989: Deep Star Six
  • 1987: House II: The Second Story
  • 1986: House
  • 1985: The New Kids
  • Lees verder op Wikipedia