Boek
Nederlands

Afgunst & Een goed huwelijk : twee spannende verhalen

Saskia Noort (auteur)
+1
Afgunst & Een goed huwelijk : twee spannende verhalen
×
Afgunst & Een goed huwelijk : twee spannende verhalen Afgunst & Een goed huwelijk : twee spannende verhalen

Afgunst & Een goed huwelijk : twee spannende verhalen

Genre:
Twee verhalen waarin een bestsellerschrijfster wordt ontvoerd door haar ex-minnaar en een jaloerse echtgenote haar rivale vermoordt.
Bevat
 • Afgunst
  Saskia Noort
  Auteur
  Saskia Noort
  Genre
  Thrillers
  Aantekening
  Verscheen eerder als geschenk tijdens Juni-Maand van het Spannende Boek (2007)
 • Een goed huwelijk
  Saskia Noort
  Auteur
  Saskia Noort
  Genre
  Thrillers
  Aantekening
  Verscheen eerder als Libelle zomerthriller
Titel
Afgunst & Een goed huwelijk : twee spannende verhalen
Auteur
Saskia Noort
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Anthos, [2010]
145 p.
ISBN
9789041415851 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

'Afgunst' (95 blz.) verscheen in 2007 als geschenk tijdens de Maand van het Spannende Boek en gaat over een bestsellerschrijfster die in een bibliotheek in Noord-Holland een lezing geeft en ontvoerd wordt door haar ex-minnaar. Deze is ook schrijver en jaloers op de bekendheid en roem van zijn ex-vriendin. 'Een goed huwelijk' (46 blz.) verscheen als kort verhaal in 2004 de Libelle en beschrijft hoe een jaloerse echtgenote haar rivale vermoordt als ze van haar bestaan op de hoogte raakt. De verdenking van de misdaad weet ze heel subtiel op haar ontrouwe echtgenoot te schuiven. Beide crime passionelles hebben een min of meer chronologisch verteltrant en spelen zich af binnen een à twee dagen. De verteltrant is zeer direct: korte zinnen, geen uitweidingen en met een hoge dosis aan angst en emoties. Hardcover uitgave op pocket formaat, kleine druk. Voor wie deze verhalen nog niet kent.

Over Saskia Noort

CC BY 3.0 - Foto van/door Jan Zandbergen

Saskia Noort (Bergen (Noord-Holland), 13 april 1967) is een Nederlandse schrijfster, freelance journaliste en columniste.

Levensloop

Na de havo te hebben doorlopen, studeerde Noort journalistiek en theaterwetenschap. Sinds begin jaren negentig werkte ze als redacteur voor een groot aantal bladen waaronder Viva, Marie Claire, TopSanté en Ouders van Nu. Tegenwoordig schrijft ze een column in glossymagazine LINDA. Voorheen schreef ze columns in de VT Wonen en de Playboy. Van haar thrillers zijn er internationaal zo'n 2,7 miljoen exemplaren verkocht (stand voorjaar 2016), talloze ervan zijn bewerkt voor televisie, film en theater.

Noort debuteerde in 2003 als auteur met de literaire thriller Terug naar de kust, waarvan er meer dan 200.000 exemplaren zijn verkocht.

Haar tweede thriller heet De eetclub. De recensies daarover waren lovend. Zo schreef NRC Handelsblad: "De Eetclub is een vaardige, spannende,…Lees verder op Wikipedia