Broers Seth en Richard hopen na een bloedige bankoverval en een gijzeling rust te vinden in de Mexicaanse nachtclub de 'Titty Twister', maar het wordt een lange, enge nacht.
Kijkwijzer
Vanaf 16 jaarVanaf 16 jaar
Titel
From dusk till dawn
Regisseur
Robert Rodriguez
Scenarist
Quentin Tarantino
Componist
Graeme Revell
Acteur
Harvey Keitel George Clooney 1961- Juliette Lewis Salma Hayek
Taal
Engels
Uitgever
Paramount Pictures, © 2021
1 dvd-video
Oorspr. opname
1996
Speelduur
circa 104 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8719372014707

Besprekingen

Amerikaanse misdaad-horrorfilm uit 1996 van Robert Rodriguez (Sin city) met George Clooney, Quentin Tarantino en Harvey Keitel. De broers Seth en Richard hebben een bloedige bankoverval gepleegd en vluchten naar Mexico. Ze hopen rust te vinden in een obscure bar midden in de woestijn, de ‘Titty Twister’, maar het wordt een lange, enge nacht vol vampiers. Filmkrant (22-11-2010): ‘From dusk till dawn is een opmerkelijke combinatie van psychotisch getinte nouvelle violence met gepolijste vampier-horror, naar een oud scenario van Quentin Tarantino. Robert Rodriguez speelt bij vlagen virtuoos met Tarantino’s orgieën van kogels en bloed, maar weet evenals in Desperado geen maat te houden. (…)’ VPRO Cinema (vpro.nl): ‘(…) Critici sabelden de film neer op gebrek aan coherentie, wansmaak, vrouwonvriendelijkheid en overmatig geweld. From Dusk Till Dawn is misschien niet geschikt voor overgevoelige kijkers, maar de overkoepelende humor veegt alle kritiek van tafel. (…)’ Er werden twee, slecht be…Lees verder

Over Robert Rodriguez

Robert Anthony Rodriguez (San Antonio (Texas), 20 juni 1968) is een Amerikaanse filmregisseur. Zijn grote doorbraak was de Spaanstalige film El Mariachi uit 1992. Deze film kostte slechts 7000 dollar en bleek een groot succes. De film is een combinatie van actie en geestige dialogen waarin een naïeve muzikant wordt aangezien voor een schietgrage drugsbaron.

Werk

Het kenmerk van Robert Rodriguez is goede films maken voor weinig geld. De kosten kunnen mede laag worden gehouden omdat Rodriguez zelf zijn scripts schrijft, muziek maakt, knipt en alles ook zelf monteert.

El Mariachi was tevens het eerste deel van de trilogie over de muzikant. Latere delen waren Desperado uit 1995 met Antonio Banderas en Salma Hayek, en Once Upon A Time In Mexico uit 2003, waarin naast Antonio Banderas en Salma Hayek ook onder anderen Johnny Depp een rol had.

In 1995 maakte Rodriguez samen met drie anderen (waaronder …Lees verder op Wikipedia