Boek
Nederlands

Bedrog

Paul Eddy (auteur)
Een vrouwelijke undercoveragent leidt een groot witwasonderzoek, bedoeld om financier en voormalig Oost-Duits spion Karl Kremer te pakken te krijgen; maar de operatie verloopt niet volgens plan.
Extra onderwerp
Romans, thriller
Titel
Bedrog
Auteur
Paul Eddy
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Mandrake
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2002
431 p.
ISBN
90-245-4526-9

Besprekingen

Grace Flint werkt voor de Amerikaanse overheid en staat dicht bij een belangrijke doorbraak in een witwasonderzoek. Op de ultieme confrontatie met de criminelen wordt een undercoveragente ontmaskerd en vermoord en stevent Flint af op een fiasco. Ze wordt van het onderzoek gehaald maar belandt tenvolle in een crisis wanneer ze beseft dat haar echtgenoot inside informatie over de operatie heeft doorgespeeld. De man die ze liefhad en waarin ze het volste vertrouwen had, is met de noorderzon verdwenen. Erger nog voor haar zelfvertrouwen is dat hij een dubbelleven leidde en haar altijd met leugens heeft zoetgehouden. Leugens waar zij blindelings is ingetrapt. Flint gaat nu zelf undercover opereren in Duitsland om via de familie van hun hoofdverdachte de man weer op het spoor te komen en tegelijkertijd haar echtgenoot terug te vinden. En zich op hem te wreken.

Knap vervolg op de heel goede debuutroman Flint. Degelijke intrige en een hoofdpersonage dat haar harde masker wel moe…Lees verder
Grace Flint is terug. In deze tweede thriller van Eddy over deze vrouwelijke undercoveragent heeft ze promotie gemaakt, werkt in de TEF, de Taakeenheid Financiën, en leidt Operatie Pinksteren, een groot witwasonderzoek bedoeld om financier en voormalig Oost-Duits spion Karl Kremer te pakken te krijgen. Maar de operatie verloopt niet volgens plan, een FBI-agente, een vriendin van Grace, wordt vermoord en de dader ontkomt. Er is verraad in het spel en als Flint ziet naar wie het spoor van de verrader wijst, stort haar wereld bijna in…. Deze tweede Flint stelt niet teleur, zeer spannend, met veel actie en een goed plot dat zich op verschillende locaties, o.a. Leipzig, New York en London, ontwikkelt. Grace Flint is een eigenzinnige, zelfbewuste en aantrekkelijke vrouwelijke geheim agente die overtuigt. De Britse auteur schreef meer dan 25 jaar over misdaad voor o.a. 'The Sunday Times of London'. Verder werkte hij mee aan een groot aantal non-fictieboeken over oorlog, spionage, terrorisme …Lees verder

Over Paul Eddy

Paul Eddy (14 december 1944-10 december 2009) was een Engelse journalist en schrijver. Hij was auteur van verschillende thriller- en non-fictie boeken.

Bibliografie

Fictie
  • Flint (Flint), Luitingh-Sijthoff, 2001
  • Bedrog (Mandrake), Luitingh-Sijthoff, 2002
  • Het motief van wraak (Flint's code), Luitingh-Sijthoff, 2007
Non-Fictie
  • The plumbat affair, Lippincott, 1978
  • The Falklands War,Sphere Books, 1983
  • The DeLorean tapes: the Sunday Times insight, HarperCollins, 1984
  • The cocaine wars, W. W. Norton & Company, 1988
  • Hunting Marco Polo: Pursuit and capture of Howard Marks, Little, Brown and Company, 1991
  • Op weg naar het noodlot: een drama in de vliegtuigindustrie (Destination disaster), Het Spectrum, 2000