Dvd
Nederlands

Mega Toby in de ruimte

Matthias Temmermans (regisseur), Free Souffriau (acteur), Louis Talpe (acteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar, Vanaf 6-8 jaar
Avonturen van de verlegen politieagente Mieke en haar collega Toby, die als de nood aan de man komt, veranderen in de superhelden Mega Mindy en Mega Toby. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Mega Toby in de ruimte
Regisseur
Matthias Temmermans
Acteur
Free Souffriau 1980- Louis Talpe Fred Van Kuijk Nicky Langley
Taal
Nederlands
Uitgever
Studio 100, 2014
1 dvd-video
Speelduur
ca. 90 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
5414939763915

Besprekingen

Special van Studio 100 met als hoofdpersoon Toby, bekend uit de serie Mega Mindy. De verlegen politieagente Mieke (Free Souffriau), die werkt op het politiebureau van een slaperig stadje, is stiekem verliefd op haar collega Toby. Haar chef, commissaris Migrain, is een bullebak met veel eigendunk. Dankzij de uitvindingen van haar opa verandert Mieke zo nu en dan, maar wel voor korte tijd, in 'Mega Mindy', een superheldin met masker en cape. Ook Toby heeft superkrachten. In deze circa 40 minuten durende special stelen boeven de sleutel van een lanceerbasis waarmee ze een laserkanon de ruimte in kunnen schieten. Als Mega Mindy en commissaris Migrain op onderzoek uitgaan, worden zij echter de ruimte ingeschoten. Nu moet Mega Toby in actie komen. Als bonus zijn toegevoegd twee afleveringen van Mega Mindy: 'Bezoek uit de cosmos' en 'De ontsnappingskoning'. Voor meisjes en ook jongens vanaf ca. 5 jaar.

Over Matthias Temmermans

CC BY 3.0 - Foto van/door Matthias Temmermans

Matthias Temmermans (Sint-Niklaas, 3 januari 1968) is een Vlaamse regisseur.

Levensloop

Temmermans studeerde communicatiewetenschappen in Antwerpen en ging daarna naar de filmschool Sint-Lucas in Brussel.

Hij stond mede aan de wieg van de kinderzender "Kinderatelier" en stapte later over naar Filmnet, waar hij KTV maakte. De eerste grote televisieprojecten waren De XII werken van Vanoudenhoven en Brussel Nieuwsstraat.

Voor Studio 100 realiseerde hij tal van videoclips, films en series. In 2003 regisseerde hij de derde Plopfilm Plop en de Toverstaf. Daarna volgden nog drie Plopfilms: Plop en Kwispel, Plop en het Vioolavontuur en Plop in de stad. In 2005 regisseerde hij de kinderserie Booh!.

In 2006 ontwikkelde Temmermans samen met Gert Verhulst en Sven Duym de Ketnet-serie Mega Mindy. In 2007 maakte hij de derde K3-film K3 en de kattenprins. Na de …Lees verder op Wikipedia