Dvd
Nederlands

Mega Mindy : reis in de tijd

Matthias Temmermans (regisseur), Free Souffriau (acteur), Louis Talpe (acteur)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Als het Blieptoniet, de geheime grondstof die de transformatie-capsule aandrijft, opraakt, reist Mieke met de tijdreiskast duizend jaar terug in de tijd. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Mega Mindy : reis in de tijd
Regisseur
Matthias Temmermans
Acteur
Free Souffriau 1980- Louis Talpe Nicky Langley Fred Van Kuijk Anton Cogen
Scenarist
Hans Bourlon Gert Verhulst 1968-
Componist
Johan Vanden Eede
Taal
Nederlands
Uitgever
Studio 100, 2013
1 dvd-video
Speelduur
01:00:00
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
5414233175551

Besprekingen

Lang avontuur van Mega Mindy, de hoofdpersoon uit de Vlaamse televisieserie. De verlegen politieagente Mieke, gespeeld door musical-actrice Free Souffriau (bekend van onder meer Doornroosje) werkt op het politiebureau van een slaperig stadje en is stiekem verliefd op haar collega Toby. Haar chef, commissaris Migrain, is een bullebak met veel eigendunk. Dankzij de uitvindingen van haar opa verandert Mieke zo nu en dan, maar wel voor korte tijd, in 'Mega Mindy', een superheldin met masker en cape. Zo lost ze de zaken op waar de commissaris geen raad mee weet. In dit lange avontuur raakt het Blieptoniet, de geheime grondstof die de transformatie-capsule aandrijft, uitgeput. Mieke reist met de tijdreiskast duizend jaar terug naar hun geboortedorpje. Hier maakt zij een aanval van de Noormannen mee, maar ridder Tobias en Mega Mira kunnen de aanval afslaan. In de tegenwoordige tijd neemt een motorbende stilaan de macht over, dus Mieke moet snel met het Blieptoniet terug naar het heden. Het g…Lees verder

Over Matthias Temmermans

CC BY 3.0 - Foto van/door Matthias Temmermans

Matthias Temmermans (Sint-Niklaas, 3 januari 1968) is een Vlaamse regisseur.

Levensloop

Temmermans studeerde communicatiewetenschappen in Antwerpen en ging daarna naar de filmschool Sint-Lucas in Brussel.

Hij stond mede aan de wieg van de kinderzender "Kinderatelier" en stapte later over naar Filmnet, waar hij KTV maakte. De eerste grote televisieprojecten waren De XII werken van Vanoudenhoven en Brussel Nieuwsstraat.

Voor Studio 100 realiseerde hij tal van videoclips, films en series. In 2003 regisseerde hij de derde Plopfilm Plop en de Toverstaf. Daarna volgden nog drie Plopfilms: Plop en Kwispel, Plop en het Vioolavontuur en Plop in de stad. In 2005 regisseerde hij de kinderserie Booh!.

In 2006 ontwikkelde Temmermans samen met Gert Verhulst en Sven Duym de Ketnet-serie Mega Mindy. In 2007 maakte hij de derde K3-film K3 en de kattenprins. Na de …Lees verder op Wikipedia

Suggesties