Dvd
Engels

War for the planet of the apes

Matt Reeves (regisseur), Andy Serkis (acteur), Woody Harrelson (acteur)
Chimpansee Caesar raakt met zijn apen verwikkeld in een dodelijk conflict met een leger van mensen geleid door een meedogenloze kolonel.
Titel
War for the planet of the apes / directed by Matt Reeves ; written by Matt Reeves [e.a.]
Regisseur
Matt Reeves
Acteur
Andy Serkis Woody Harrelson 1961- Steve Zahn
Componist
Michael Giacchino
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2017
Speelduur
ca. 134 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans en andere talen Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels en andere talen
EAN
8712626051350

Besprekingen

Derde deel in de serie 'Planet of the apes' die een reboot is van de serie uit 1968-1973. Matt Reeves regisseerde ook het vorige deel, 'Dawn of the planet of the apes' (2014), Andy Serkis speelt opnieuw de rol van aap Caesar, de beelden worden gemaakt door middel van motion-capture en computeranimatie. De zeer intelligente chimpansee Caesar probeert een conflict met de weinige overgebleven mensen te vermijden, maar raakt toch verwikkeld in een keiharde strijd met een mensenleger, geleid door de meedogenloze kolonel McCullough (Woody Harrelson). De recensenten geven 2-4 sterren. Berend Jan Bockting (Volkskrant 12-7-'17) vindt de film technisch uitmuntend, maar schrijft ook dat de film inhoudelijk onder zijn eigen gewicht bezwijkt. André Waardenburg (NRC 11-7-'17): '(...) is net als de voorgaande delen een intelligente, uitstekend gemaakte blockbuster.'

Over Matt Reeves

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America

Matthew George (Matt) Reeves (Rockville Center, 27 april 1966) is een Amerikaans film- en televisieregisseur en scenarist. Hij is bekend als de bedenker van de televisieserie Felicity en als regisseur van de films Cloverfield (2008), Let Me In (2010) en Dawn of the Planet of the Apes (2014).

Biografie

Jeugd

Matt Reeves werd in 1966 geboren in Rockville Center (New York) maar groeide op in Los Angeles (Californië). Op dertienjarige leeftijd raakte hij bevriend met de latere regisseur J.J. Abrams.

Reeves studeerde aan de University of Southern California, waar hij de studentenfilm Mr. Petrified Forest ontwikkelde. De film viel in de prijzen en leverde hem een agent op. Tijdens zijn studiejaren schreef hij ook het scenario voor Under Siege 2: Dark Territory. Nadat hij was afgestudeerd, schreef hij samen met Jason Katims het scenario The Pallbearer…Lees verder op Wikipedia