Boek
Nederlands

Een lied van Afrika

Karen Blixen (auteur)
Verhalen over het leven op een koffieplantage in Kenia in de jaren '20.
Onderwerp
Kenia, Liefde, Blixen, Karen
Titel
Een lied van Afrika
Auteur
Karen Blixen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Out of Africa
Uitgever
's-Gravenhage: Nijgh en Van Ditmar, 1986
336 p.
ISBN
90-236-5656-3

Besprekingen

De Deense barones Karen Blixen (1885-1962) schreef in 1937 in het Engels een boek over het leven op haar plantage in Kenia tijdens en na de Eerste Wereldoorlog, in de jaren 1914-1931. In 1931 moest zij de plantage verkopen en vertrok weer naar Denemarken. Het boek behandelt de natuur van de Keniase Highlands, de mentaliteit van de verschillende stammen, de Eerste Wereldoorlog, met Lord Delamere als hoofdpersoon. Verder over de gewoontes van de Kikoejoes, de Somali's en de Masai, in die tijd nog een echte nomadenstam. Een veelstemmig lied van prachtige verhalen, de moeite waard door zowel de mooie taal als de diep geïnteresseerde benadering van de inheemse bevolking en de liefde voor de natuur. Goed vertaald. Pocketuitgave, kleine druk. Verfilmd met Meryl Streep en Robert Redford. Tekening van een Kikoejoe-meisje op het omslag.

Over Karen Blixen

Karen Blixen, barones von Blixen-Finecke, (Rungsted, 17 april 1885 – aldaar, 7 september 1962), die schreef onder het pseudoniem Isak Dinesen, was een Deense schrijfster die publiceerde in het Deens en het Engels.

In 1937 verschenen haar memoires Out of Africa (in het Nederlands vertaald als Een lied van Afrika), over de zeventien jaar dat zij woonde en werkte in Kenia (1914-1931). Dit boek werd in 1985 verfilmd onder de titel Out of Africa.

Biografie

Jeugd

Karen Dinesen werd geboren in Rungsted in Denemarken, een plaats ten noorden van Kopenhagen langs de oever van de Sont, als telg van een aristocratische familie van unitaristische achtergrond. Haar vader was Wilhelm Dinesen, een militair, landeigenaar, atleet, Deens parlementslid en schrijver van een serie artikelen getiteld Brieven van tijdens de Jacht. Haar moeder was Ingeborg Westenholz Dinesen, een…Lees verder op Wikipedia