Boek
Nederlands

Anderwereld : psycho-horror

Johan Deseyn (auteur)

Anderwereld : psycho-horror

Vier mensen kampen nog steeds met de gevolgen van een traumatische gebeurtenis in hun jeugd. Als ze de kans krijgen om hun ervaringen opnieuw te beleven, belanden ze in Anderwereld.
Titel
Anderwereld : psycho-horror
Auteur
Johan Deseyn
Taal
Nederlands
Uitgever
Westerlo: Kramat, 2005
484 p.
ISBN
90-75212-60-7

Besprekingen

Drie mannen en een vrouw krijgen in hun jeugd contact met dode mensen. Vijftien jaar later krijgen ze de kans om deze traumatiserende ervaring te herbeleven; ze komen in Anderwereld terecht, waar demonen uit het eigen verleden en andere vreselijke creaturen op hen wachten. Johan Deseyn maakt stilaan naam als 'de Vlaamse Stephen King'. Deze volumineuze roman is alleszins ambitieus en ingenieus geconstrueerd. Langzaam maakt Deseyn zich los van zijn (Amerikaanse) grote voorbeelden, maar ook deze roman is ondanks een flinke vooruitgang nog te zeer een doorslag van alombekende horrorschrijvers. Ook wat de stijl betreft moet er nog vooruitgang worden geboekt: de clichés liggen er te dik op. Voor horrorliefhebbers die de Nederlandstalige productie willen volgen. Kleine druk.

Over Johan Deseyn

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Kris van der Sande

Johan Deseyn (Kortrijk, 12 oktober 1959) is een Vlaams schrijver. Deseyn schrijft (psycho-)horror.

Hij kreeg de aanmoedigingsprijs als beginnende auteur tijdens de Europese SF Conventie, EUROCON 1990 in Fayenne (Fr) én in 1991 tijdens eenzelfde conventie CRACON te Krakau (Polen). Westhaven haalde de 'long list' voor de prijsuitreiking van De Diamanten Kogel in 2003. Westhaven bezorgde hem de cultuurtrofee van de gemeente Deerlijk in 2003. Anderwereld werd in 2005 door Humo verkozen om deel te nemen in de leesactie Zomer Van het Spannende Boek. Anderwereld werd genomineerd voor de Gouden Strop 2006. Yellowmoon werd genomineerd voor de Hercule Poirot Prijs 2007. Daemonium werd genomineerd voor de cultuurtrofee van de gemeente Deerlijk in 2011. Dael? werd genomineerd voor de cultuurtrofee van de gemeente Deerlijk in 2018. Cargo werd genomineerd voor de cultuurtrofee van de gemeente Deerlijk in 2020.

Meerder…Lees verder op Wikipedia