Boek
Nederlands

Larousse gastronomique

Joël Robuchon (redacteur)

Larousse gastronomique

Bevat
Dl. 1 Aal - Gietijzer
Dl. 2 Gigondas - Ragout
Dl. 3 Ragout - Zwoerd
Titel
Larousse gastronomique
Redacteur
Joël Robuchon
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le grand Larousse gastronomique
Parallele titel
De grote Larousse gastronomique
Editie
8
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Roularta, 2011
3 dl. : ill.
ISBN
9789086794058 (paperback)

Besprekingen

Nieuwe, flink herziene druk op een groter formaat (30,4 x 23,2 was 26,5 x 19,5) van de Franse gastronomische encyclopedie waarin naast algemene culinaire begrippen en gerechten, de Franse regio’s en de Franse wijnen behandeld worden maar ook veel landenkeukens. Nu met veertig biografieën van grote chef-koks, nieuwe technieken waaronder moleculaire, 'oude' ingrediënten, meer kleurenfoto’s van ingrediënten - de gerechtfoto’s vervielen. Met blauw afgedrukte dubbele fotopagina’s waarop begrippen als: aansnijden, dessert, glas, sommelier, zalm enz. visueel worden verduidelijkt, al zijn de foto’s van een aantal handelingen meer een impressie dan een instructie. Bij ieder lemma staat ook de Franse naam: handig voor culinaire opleidingen. De receptennamen in beige. Onderaan de recepten verwijzingen naar andere recepten. Achterin een aanhangsel met praktische zaken, overzicht van grote Franse wijnen enz. een bibliografie, een register enz. Papieren foto-omslag. De recepten zijn nog eens afged…Lees verder

Over Joël Robuchon

CC BY 2.5 - Foto van/door Ohconfucius

Joël Robuchon (Poitiers, 7 april 1945 – Genève, 6 augustus 2018) was een Franse kok die vaak in de media verscheen. Hij werd tot "Chef van de eeuw" verkozen door GaultMillau in 1989. In 1976 kreeg hij de titel van "Meilleur Ouvrier de France". Hij was (mede)auteur van verschillende kookboeken, waaronder de Larousse Gastronomique.

In 2016 had hij in de Michelingids een totaal 32 sterren.

Hij overleed op 6 augustus 2018 in Genève (Zwitserland) ten gevolge van pancreaskanker op de leeftijd van 73 jaar.

De uitvaartplechtigheid vond plaats op 17 augustus 2018 in de Sint-Pieterskathedraal van Poitiers en dit in aanwezigheid van keukenchefs uit de hele wereld.

Biografie

  • 1960 - leerjongen in hotel Relais in Poitiers
  • 1966 - Compagnon du Tour de France des Devoirs Unis
  • 1974 - Chef de Cuisine in Hôtel Concorde La fayette Parijs
  • 1976 - Meilleur Ouvrier de France
  • 1978 - Chef–direct…Lees verder op Wikipedia