Boek
Nederlands

Belofte maakt schuld

James Patterson (auteur)
+1
Belofte maakt schuld
×
Belofte maakt schuld Belofte maakt schuld

Belofte maakt schuld

Genre:
Na de dood van een bankier wordt een aantrekkelijke binnenhuisarchitecte voor de superrijken door de FBI aangemerkt als verdachte, maar waarvan?
Extra onderwerp
Detectives, Romans, thriller
Titel
Belofte maakt schuld
Auteur
James Patterson 1947-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Honeymoon
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2005
300 p.
ISBN
90-229-8927-5

Besprekingen

Nora Sinclair leidt een dubbelleven. Ze is in het geheim getrouwd met een succesvolle schrijver en houdt er een al even rijke minnaar op na. Vooraleer hem te vergiftigen met een omelet profiteert ze van zijn rijkdom. Terwijl ze de bedroefde weduwe speelt, infiltreert FBI-agent O'Hara in haar glitterwereldje omdat het niet de eerste keer is dat één van Nora's partners plotseling overlijdt. Maar ook hij geraakt in haar web van seks gevangen en verliest het hoofd. Nauwelijks overleeft hij een omeletaanslag en vanaf dat moment wordt het een dodelijk kat-en-muisspelletje.

James Patterson is een van de best verkopende auteurs in Amerika maar dit is niet meteen zijn meest geslaagde thriller. Dat goed en kwaad al meteen duidelijk zijn is geen bezwaar, maar de voorspelbaarheid van de intrige, inclusief de weinig verrassende ontknoping en de nogal matte karakters maken van dit boek absoluut geen topper. De zwoele, broeierige sfeer zorgt wel voor een lekker weglezend tussendoortje voor le…Lees verder
De mooie Nora is uit op het geld van haar zeer rijke minnaars. Zij lijken steeds een natuurlijke dood te sterven, maar de FBI krijgt toch argwaan. Agent O'Hara gaat undercover achter haar aan. Als ook hij echter verliefd wordt op haar, dreigt hij het volgende slachtoffer te worden van Nora. Spannend, maar niet echt verrassend verhaal, opgebouwd in korte hoofdstukken van vaak niet meer dan twee baldzijden. Het taalgebruik is eenvoudig, het humoristische cynisme van ik-persoon O'Hara houdt het geheel luchtig en zorgt er tevens voor dat het geheel onderhoudend blijft tot de laatste bladzijde waarin nog een verrassing zit voor liefhebbers van niet al te ingewikkelde spannende boeken in het algemeen en van de veelgelezen auteur in het bijzonder. Op de voorkaft een slang met het hoofd van Nora. Normale druk. Wordt verfilmd.

Over James Patterson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Susan Solie-Patterson

James B. Patterson (Newburgh, Orange County, 22 maart 1947) is een Amerikaans auteur van voornamelijk thrillers.

Naast zijn bekendste reeksen Alex Cross en Women's Murder Club heeft hij veel losstaande boeken geschreven, zoals The Thomas Berryman Number uit 1976, waarmee hij de Edgar Allan Poe Award won voor beste debuut. Wereldwijd zijn van James Patterson meer dan 270 miljoen boeken verkocht. Ook zijn meerdere boeken van hem verfilmd.

Patterson woont in Palm Beach, Florida.

Bibliografie

Series

Alex Cross

  1. Along came a spider (1992); vertaald als Slaap kindje, slaap (1993) (ook vertaald als Op zoek naar Maggie Rose) - verfilmd als Along Came a Spider
  2. Kiss the girls (1994); Meisjes plagen (1995) (ook vertaald als De Regels van het Huis) - verfilmd als Kiss the Girls
  3. Jack and Jill (1996…Lees verder op Wikipedia