Boek
Nederlands

Een hut voor Ben en Fleur

+1
Een hut voor Ben en Fleur
×
Een hut voor Ben en Fleur Een hut voor Ben en Fleur

Een hut voor Ben en Fleur

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Ben en Fleur gaan naar het bos met hond Dees; Dees gaat er vandoor en Ben en Fleur verdwalen. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Verdwalen
Extra onderwerp
verdwalen, Leeservaring C, verhalen
Leesniveau
AVI E3, AVI 2
Titel
Een hut voor Ben en Fleur / tekst en ill. Isabel van Duijne
Auteur
Isabel Van Duijne
Taal
Nederlands
Uitgever
Assen: Maretak, 2005
24 p. : ill.
ISBN
90-437-0263-3 9789043702638 (hardback)

Besprekingen

Zich keurig aan de regels van het AVI 2-niveau houdend biedt dit boekje een klassiek kinderavontuur dat in een snel ritme en spannend wordt verteld. Het lukt Ben en Fleur niet om een boomhut te bouwen, dus gaan ze een eindje wandelen. Ze verdwalen in een bos waar ze een onbewoonde woonwagen aantreffen. Nadat ze die opgekalefaterd hebben, horen ze een paard naderen. De ruiter, hun schoolgenoot Freek, wil hen echter niet helpen de weg naar huis terug te vinden. Maar het lot komt tussen, en uiteindelijk komt iedereen goed terecht, incluis de woonwagen, die voortaan als hut voor de drie zal dienen.

Een goed verteld verhaal, met variatie in woordenschat, vooral in de werkwoorden, en flink wat klanknabootsing, maar verder niets bijzonders. Dat geldt ook voor de tekeningen, die leuk zijn zonder meer. Een intrigerend detail zijn de oogjes die opduiken in bomen en struiken. Ze geven een zekere spanning aan de tekeningen, maar staan los van het verhaal. [Chris Bulcaen]
Ben en Fleur willen een boomhut maken, maar dat lukt niet zo goed. Omdat ze hond Dees achterna het bos in gaan, verdwalen ze. Dan vinden ze een veel mooier onderkomen, maar hoe komen ze thuis? Freek op zijn paard zorgt indirect voor een mooi slot. Wensvervullend verhaaltje over vriendschap, verdwalen en een eigen plek. Maar taal en verhaal zijn niet erg origineel. De vele gekleurde illustraties die vaak de achtergrond vormen voor de tekstblokken, zijn stijfjes en in een kinderlijke stijl getekend. De tekeningen ondersteunen de tekst en zijn correct geplaatst. De zinnen zijn enkelvoudig en beginnen zonder hoofdletter steeds op een nieuwe regel; ze zijn in dialoogvorm. Oefenmateriaal voor kinderen die leren lezen vanaf ca. 6 jaar.