Boek
Nederlands

Ben en Fleur in het circus

Ben en Fleur in het circus

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Fleur en Ben mogen om drie uur naar het circus. Maar zo lang kunnen ze niet wachten. AVI-E3. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Circussen
Leesniveau
AVI 3, AVI E3
Titel
Ben en Fleur in het circus / tekst en ill. Isabel van Duijne
Auteur
Isabel Van Duijne
Taal
Nederlands
Uitgever
Assen: Maretak, © 2005
25 p. : ill.
ISBN
90-437-0262-5 9789043702621 (hardback)

Besprekingen

Ben en Fleur kwamen we al tegen in een eerder deeltje van de serie Schelpjesboeken. Deze maal treden ze op in een verhaal van AVI 3-niveau over het bekende thema "het circus komt naar de stad". Ben en Fleur kunnen niet wachten en gaan alvast naar de voorbereidingen kijken. Ze helpen de olifant wassen en de paarden optuigen. Daarna kijken ze wat rond en dan gaat het mis. Ze raken opgesloten in een circuswagen, waar ze met kronkelende slangen te maken krijgen. Voor ze het weten maken ze deel uit van de act van de slangenvrouw.

Een rijk verhaal, met enerzijds de verschillende aspecten van het circusgebeuren (de opbouw, het ongeduld van de kinderen, het optuigen van de dieren, etc.), anderzijds de onverwachte avonturen die de kinderen beleven. Net als in het andere boekje over Ben en Fleur valt de gevarieerde woordenschat op, zodat de lezers heel wat circuslexicon kunnen oppikken. De tekeningen, van de auteur zelf, zijn vooral functioneel. [Chris Bulcaen]
Ben en Fleur gaan samen naar het circus. Ze mogen de olifant en de paarden helpen wassen. Als ze daarna op onderzoek uitgaan, komen ze vast te zitten in een wagen waar twee slangen uit hun mand komen. Fleur en Ben kruipen doodsbang ieder in een mand. Tijdens de voorstelling komt iemand de manden halen; als een dame begint te fluiten, komen ze te voorschijn. Het publiek vindt het heel leuk; de dame gaat vlug kijken of de slangen uit de wagen ontsnapt zijn. Eerste leesboekje (AVI-E3) met woorden van maximaal drie lettergrepen; duidelijke druk, korte zinnen, royale bladspiegel. Het spannende verhaal is goed geschreven. De gekleurde pagina's zijn voorzien van kleurige, herkenbare illustraties. Gebonden, aantrekkelijk uitziende uitgave. Vanaf ca. 7 jaar.