Boek
Nederlands

Een schuur vol poezen

Henk Hokke (auteur), Gertie Jaquet (illustrator)
+1
Een schuur vol poezen
×
Een schuur vol poezen Een schuur vol poezen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Marit en Max willen nieuwe skates. Daarom gaan ze geld verdienen. Voor een klant moeten ze een lapjeskat zoeken. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Leesniveau
AVI 5
Titel
Een schuur vol poezen / Henk Hokke ; ill. Gertie Jaquet
Auteur
Henk Hokke
Illustrator
Gertie Jaquet
Taal
Nederlands
Uitgever
Assen: Maretak, 2002
64 p. : ill.
ISBN
90-437-0153-X

Besprekingen

De reeks 'Giraf' bij uitgeverij Maretak is bedoeld voor kinderen met leesniveau AVI 4 of AVI 5. De verhaaltjes sluiten inhoudelijk aan bij de leefwereld en/of de fantasie van het jonge kind.

Een schuur vol poezen vertelt het verhaal van Max en Marit die dolgraag skates willen en daarom een helpclub oprichten, maar op het eind van de rit een hele schuur poezen bij elkaar hebben verzameld.

De sterkte van de reeks ligt vooral in de vele herkenningspunten die de jonge lezer er voor zichzelf kan uithalen. Bovendien zijn de verhaaltjes vlot verteld, onderhoudend, grappig en meestal spannend. Een degelijke reeks dus, ware het niet dat er formeel iets schort: elke bladzijde is zo druk met woorden en zinnen bezet, dat de leeshonger op bepaalde momenten eerder af- dan toeneemt. En dat kan toch niet de bedoeling zijn...
[Sofie De Jonckheere]
Om geld te verdienen voor nieuwe skates beginnen Marit en Max een helpclub. Ze hangen een briefje op in de supermarkt en al snel belt de eerste klant. Ze moeten op zoek naar een lapjeskat. Dat blijkt lastiger dan ze denken. Deel uit de serie 'Giraf'*. De grappige karikaturale waterverillustraties in vrolijke kleuren sluiten goed aan bij de tekst. Hoofdstukindeling, korte, overwegend enkelvoudige zinnen over een regel, eenvoudig woordgebruik. Zeer ruime bladspiegel, grote letter. Uitnodigende omslagillustratie van Marit en Max en de katten, stevig bindwerk en papier. Vlot en met humor geschreven leesoefenstof voor kinderen vanaf ca. 7,5 jaar.

Suggesties