Boek
Nederlands

De praal van steden

Guido Eekhaut (auteur)
+1
De praal van steden
×
De praal van steden De praal van steden

De praal van steden

In de reeks:
Genre:
Een meisje dat in staat is van de ene naar de andere dimensie te reizen, brengt een aspirant-politieagent over van het hedendaagse Leuven naar de Franse stad Tours in het jaar 1944.
Extra onderwerp
fantasy, Vlaamse auteurs
Titel
De praal van steden
Auteur
Guido Eekhaut
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Vrijdag, 2014
280 p.
ISBN
9789460012846 (paperback)

Besprekingen

Eerste deel van een nieuwe Orsenna-reeks, waar uiteindelijk (volgens de auteur) de ware aard van de stad onthuld zal worden. De aspirant-politieman Jason Banbeck wordt door een onbekend meisje meegesleurd uit het hedendaagse Leuven naar de Franse stad Tours in 1944, in een andere dimensie. Het meisje, Theodora Kerhonen, komt uit de eeuwige stad Orsenna en is een Stapper. Stappers zijn in staat om van het ene universum naar het andere te Stappen. Dat is het begin van een heel spannend en meeslepend avontuur, want de strijd om de heerschappij in Orsenna is begonnen. Het verhaal is ook prima te volgen zonder voorkennis van de vorige boeken over Orsenna. Een ijzersterke combinatie van sciencefiction, fantasy en thriller. Normale druk.

Over Guido Eekhaut

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door DirkVE

Guido Eekhaut (Leuven, 1954) is een Vlaams auteur van misdaadromans, speculatieve fictie en literaire fantasie.

Hij publiceerde een vijftigtal boeken bij grote en kleine uitgeverijen in Vlaanderen en Nederland. Zijn kortere proza werd onder andere gepubliceerd in De Gids, Maatstaf, SIC, De Brakke Hond, Lava, en vele andere tijdschriften. Verhalen verschenen en verschijnen ook in vertalingen, onder andere in de VS, Duitsland, Polen, Roemenië, China, Italië, Argentinië en Denemarken.

Als journalist schreef hij voor de De Tijd (België), Intermediair, De Standaard, Knack en Bizz. Hij levert tevens essays aan een aantal literaire en politieke tijdschriften, waarin hij zich voornamelijk met geopolitiek, ideologie en geschiedenis bezighoudt. In de jaren tachtig schreef hij daarenboven hoorspelen, waarvoor hij bekroond werd. Ook verscheidene van zijn verhalen werden bekroond met literaire prijzen. Een van zijn eerste romans, De Ci…Lees verder op Wikipedia