Boek
Nederlands

Kwade opzet

Greg Iles (auteur)
+1
Kwade opzet
×
Kwade opzet Kwade opzet

Kwade opzet

Genre:
Een FBI-agente krijgt van haar stervende zus het verzoek om haar zoontje te beschermen tegen zijn vader, die haar vermoord heeft.
Titel
Kwade opzet
Auteur
Greg Iles
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
True evil
Uitgever
Amsterdam: Luitingh, 2008
448 p.
ISBN
9789024528127

Besprekingen

FBI-agente Alex Morse krijgt van haar stervende zus het verzoek om haar zoontje te beschermen tegen zijn vader, die haar vermoord heeft - 'maar doodslaan deed hij niet, want tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren...'. Alex neemt het op zich en zoekt de zaak tot op de bodem uit ondanks alle tegenwerking en gevaren. Iles heeft al tien bestsellers geschreven en dit is er ook een. Onderwerp en plot boeien: o.a. moord d.m.v. een injectie met kankerverwekkende virussen. Daarachter een dimensie van gebruik door over-patriottische generaals tegen een mogelijke vijand. Verder horror (gifslangen), geweld en enkele expliciete seksscènes. Humor is afwezig op een grapje na. De psychologie van de dader(s) is volgens het handboek: aangenomen kind, fundamentalistisch milieu, slangenkerk, wijnvlek=satansteken etc. superbegaafd, maar niet sociaal dienstbaar. Spannend tot het eind, maar als de slechten dood zijn en de goeden opgelucht ademen, kan ook de lezer ontspannen. Pape…Lees verder

Over Greg Iles

Greg Iles (Stuttgart (Duitsland), 1960) is een Amerikaanse thrillerschrijver.

Hij woont in Natchez, Mississippi, waar de meeste van zijn romans zich afspelen. Hij noemt ze zijn "Natchez-" of "Mississippi-romans". In sommige van die Natchez-romans is "Penn Cage" ofwel de hoofdfiguur (The Quit Game, Turning Angel en The Devil's Punchbowl) ofwel bijfiguur (Sleep no more en True Evil).

Iles speelt in de band "Rock Bottom Remainders", samen met Dave Barry, Stephen King, Ridley Pearson, Scott Turow, Amy Tan, James McBride, Mitch Albom, Roy Blount Jr., Matt Groening en Kathi Kamen Goldmark.

Bibliografie

  • 1993 - Spandau Phoenix (niet vertaald), Tweede Wereldoorlog-roman
  • 1995 - Black Cross (niet vertaald), Tweede Wereldoorlog-roman
  • 1997 - Mortal Fear, vertaald als Doodsangst (1997 - ISBN 90-245-0362-0)
  • 1999 - The Quiet Game…Lees verder op Wikipedia