Titel
De hel van Tanger
Regisseur
Frank Van Mechelen
Componist
Steve Willaert
Acteur
Axel Daeseleire Filip Peeters
Taal
Meertalig, Nederlands, Frans, Arabisch
Uitgever
Bridge Pictures, 2006
1 dvd-video
Oorspr. opname
2005
Speelduur
ca. 107 min.
Aantekening
Nederlands, Frans en Arabisch gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8711983483996
mooov

Besprekingen

Belgische thriller uit 2006 van Frank van Mechelen, met Filip Peeters, Axel Daeseleire e.a. Gebaseerd op ware gebeurtenissen. Twee Antwerpse buschauffeurs keren terug uit Marokko waar ze groep toeristen hebben afgezet, als ze door de douane worden aangehouden. In de bagageruimte van bus wordt 339 kilo hash aangetroffen. De chauffeurs weten van niets, maar hun baas legt een volledige bekentenis af en verklaart dat de chauffeurs niets van de smokkel afwisten. Toch worden ze veroordeeld tot 5 jaar gevangenstraf. Hun leven in de cel is verschrikkelijk. Onder mensonterende omstandigheden, zonder voldoende voedsel en met meedogenloze cipers worden ze volledig aan hun lot overgelaten ook door de Belgische autoriteiten. Na twee jaar komt één van hen vrij omdat hij doodziek is. Bruno Pletinck (Filmsalon,i): 'De gevangenisscènes in De hel van Tanger zijn sterk, Filip Peeters is werkelijk groots en de film roept diepe emoties op. Kortom, binnen het Vlaamse filmlandschap behoort hij tot het beter…Lees verder

Over Frank Van Mechelen

Frank Van Mechelen is een Vlaams filmregisseur.

Van Mechelen begon als regisseur van televisiereeksen, zoals Wittekerke, Ons Geluk, Heterdaad, De Mol, Engeltjes, Stille Waters, de Familie Backeljau en enkele episodes van Aspe. In 2011 regisseerde hij de reeks Salamander geschreven door Ward Hulselmans, die werd uitgezonden op één in 2013. In het voorjaar van 2013 regisseerde hij de serie Albert II, over het koningshuis.

In 2005 debuteerde hij met zijn eerste langspeelfilm De Indringer, met Koen De Bouw. In 2006 volgde De Hel van Tanger met Filip Peeters, in 2011 Groenten uit Balen, en in 2014 de film van Witse.

Filmografie

  • W. (2014)
  • Groenten uit Balen (2011)
  • De Hel van Tanger (2006)
  • De Indringer (2005)
Lees verder op Wikipedia