Een Amerikaanse computerwetenschapper strandt in een Britse kustplaats waar nauwelijks mobiel telefoonverkeer mogelijk is.
Extra onderwerp
GRI, Humo, toppers ***, Humo, NRC, boeken
Titel
Ontbijt met de Borgias
Auteur
DBC Pierre
Vertaler
Karina Van Santen Martine Vosmaer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Breakfast with the Borgias
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Podium, 2015
186 p.
ISBN
9789057597169 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Dr. Ariel Panek (30), Amerikaans expert in kunstmatige intelligentie van Poolse afkomst, vliegt vanuit Boston naar Amsterdam, waar hij met zijn studente Zeva, die ook zijn vriendin is, een congres zal bijwonen en een lezing geven. Vanwege dichte mist moet zijn vliegtuig echter landen op Londen-Stansted, heeft hij geen bereik meer op zijn telefoon en ligt Internet eruit, zodat hij Zeva die in Brussel is, niet kan bereiken. Hij vindt nog een taxichauffeur bereid te rijden en komt terecht in een pension aan de Engelse kust, voorbij Ipswich. Als ook daar geen bereik is, raakt hij in gesprek met een andere gast die met haar vreemde familie Border in het pension logeert. De in Ierland wonende Australiër (1961) debuteerde met de spraakmakende roman ‘Vernon God Little’, waarmee hij de Booker Prize 2003 won. Zijn goed vertaalde vierde (korte) roman, verschenen in de Britse serie Hammer-griezelromans, is vlot geschreven, actueel en speelt erg goed met de vraag wat nu echt is gebeurd, of in de m…Lees verder

Over DBC Pierre

CC BY 3.0 - Foto van/door Günter Prust

DBC Pierre (Adelaide, juni 1962) is het pseudoniem van de Australische schrijver Peter Warren Finlay.

DBC staat voor Dirty But Clean ('smerig maar schoon'; maar clean kan ook 'niet meer verslaafd' betekenen) en Pierre is de bijnaam die de schrijver van zijn vrienden kreeg. Hij werd in Australië geboren, maar groeide op in een rijke Britse gemeenschap in Mexico en ziet zichzelf nog steeds meer als Mexicaan dan als Australiër.

Hij heeft echter niet lang kunnen genieten van de rijkdommen die zijn familie had in Mexico. Toen hij 16 jaar was, werd zijn vader ziek. Bovendien schreef de Mexicaanse president José López Portillo een decreet uit waarin hij het banksysteem van het land nationaliseerde. Dit kostte Finlays familie haar fortuin en hij noemt deze gebeurtenis zelf het begin van al zijn problemen.

Hij is namelijk zowel drugs- als gok-verslaafd geweest. Om aan geld te komen, heeft hij zelfs het huis van een van zijn vrienden verkocht en de o…Lees verder op Wikipedia

Suggesties