Een man en een vrouw willen op een rustige plek hun huwelijk nieuw leven in blazen, maar het afgelegen huis verandert hun vakantie gaandeweg in een nachtmerrie.
Titel
You should have left / written and directed by David Koepp
Regisseur
David Koepp
Acteur
Kevin Bacon Amanda Seyfried
Naar het werk van
Daniel Kehlmann 1975-
Taal
Engels
Uitgever
Universal Studios, © 2020
1 dvd-video
Oorspr. opname
2020
Speelduur
89 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Pools Ondertiteling: Nederlands, Frans, Deens, Duits, Noors, Pools, Zweeds, Fins, Grieks, Engels voor slechthorenden
EAN
5053083223366

Besprekingen

Amerikaanse psychologische horrorfilm (2020), geschreven en geregisseerd door David Koepp (schreef o.a. Jurassic park, Spider-man, Panic room), naar het boek 'Je had moeten gaan' van Daniel Kehlmann. Met Kevin Bacon (Mystic river, Hollow man, Apollo 13) en Amanda Seyfried (Les Misérables, Mamma mia!). Het huwelijk van een succesvolle man van middelbare leeftijd en zijn veel jongere vrouw, een actrice, gaat niet goed: zij doet geheimzinnig, hij is jaloers. Om hun relatie nieuw leven in te blazen gaan ze met hun dochtertje op vakantie in een afgelegen huis op het platteland in Wales. Gaandeweg, mede door het huis én doordat meer over hun verleden duidelijk wordt, verandert hun rustgevende vakantie in een nachtmerrie. Beoordeling IMDb: 5,3. Christy Lemire (FilmWeek (KPCC NPR Los Angeles) 24-6-’20): Het huis is interessanter dan het verhaal zelf. Carla Hay (Culture Mix 22-7-’20): In een poging een unieke draai te geven aan het spookhuisgenre slaagt de film maar ten dele; zo is het eind er…Lees verder

Over David Koepp

David Koepp (Pewaukee, 9 juni 1963) is een Amerikaans scenarioschrijver, filmregisseur en auteur. Hij is vooral bekend als de schrijver van blockbusters als Jurassic Park (1993), Mission: Impossible (1996), Spider-Man (2002) en Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008).

Biografie

David Koepp werd in 1963 geboren in Pewaukee (Wisconsin). Zijn vader Donald had een bedrijf dat gespecialiseerd was in reclameborden en zijn moeder was een verpleegkundige en familietherapeute. Tijdens zijn studies aan Kettle Moraine High School had hij een baantje bij een McDonald's-restaurant in Delafield. In 1986 behaalde hij een bachelor aan de de Universiteit van Californië - Los Angeles (UCLA), waar hij een filmopleiding volgde.

Carrière

Als scenarist

Na zijn studies ging Koepp in Hollywood…Lees verder op Wikipedia