Titel
De spion
Auteur
Clive Cussler Justin Scott 1944-
Vertaler
Pieter Verhulst
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The spy
Editie
1
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2013
414 p.
ISBN
9789044342079 (paperback)

Besprekingen

De derde van de historische thrillers met detective Isaac Bell in de hoofdrol. Het is 1908 en alle belangrijke mogendheden zijn druk doende hun vloten te moderniseren en uit te breiden. Een briljante Amerikaanse ingenieur, die is betrokken bij het ontwerpen van verbeterd geschut, pleegt zelfmoord. Althans, zo lijkt het. In een staalfabriek komt een man om die betrokken is bij de ontwikkeling van verbeterde staallegeringen. Het zijn de eerste twee gevallen van sabotage bij de Amerikaanse marine en Isaac Bell gaat namens het Van Dorn detectivebureau op onderzoek. De FBI bestaat nog niet. Bell komt op het spoor van een uitgebreide samenzwering waarbij Britse, Japanse en Duitse agenten een rol spelen. Een spannend verhaal vol actie dat historisch en feitelijk accuraat is wat de wapenwedloop betreft. Van alle Cusslerseries is deze met Isaac Bell waarschijnlijk de meest realistische en daardoor ook het meest genietbaar. Het is meer dan alleen maar actie, hoewel de personages ook hier tameli…Lees verder

Over Clive Cussler

Clive Cussler (Aurora (Illinois), 15 juli 1931 – Scottsdale (Arizona), 24 februari 2020) was een Amerikaans schrijver van avonturenromans. Wereldwijd verkocht hij meer dan 125 miljoen boeken.

Levensloop

Cussler groeide op in Alhambra, Californië. Voordat hij dienst deed in de Koreaanse Oorlog als vliegtuigtechnicus, zat hij nog twee jaar op school op het Pasadena City College. Na zijn ontslag werd hij tekstschrijver en later reclamemaker voor radio en tv. Daarmee behaalde hij verschillende onderscheidingen.

In 1965 begon hij te schrijven aan zijn eerste boek, dat uiteindelijk in 1973 uitkwam. Hier kwam Dirk Pitt ook in voor, die in veel meer boeken van hem zou verschijnen. Later nam Kurt Austin als nieuwe hoofdpersoon de fakkel over van Dirk, in de serie van de NUMA-files. In alle boeken speelt de organisatie NUMA, die aan oceanografisch onderzoek doet, een belangrijke rol.

Clive Cussler was ook een …Lees verder op Wikipedia