Dvd
Engels

Home alone ; Home alone 2

Chris Columbus (regisseur), Joe Pesci (acteur), Daniel Stern (acteur)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Kevin (8) blijft vlak voor Kerstmis per ongeluk alleen thuis achter. Als twee klunzige inbrekers het huis proberen leeg te roven, blijkt Kevin een arsenaal aan valstrikken voor hen klaar te hebben liggen. In deel 2 is Kevin 10 en alleen in een hotel in New York. Vanaf ca. 9 jaar.
Bevat
Extra onderwerp
Humoristische films, Speelfilms
Titel
Home alone ; Home alone 2
Regisseur
Chris Columbus
Acteur
Joe Pesci Daniel Stern 1957-
Auteur
Macaulay Culkin 1980-
Taal
Engels
Parallele titel
Maman, j'ai raté l'avion
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2011
1 dvd-video
Speelduur
ca. 103, 116 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712626064022

Besprekingen

Box met zowel de succesfilm (1990) van regisseur Chris Columbus (Mrs Doubtfire; Harry Potter) als het vervolg (1992) daarop. Een familiefilm waarin de achtjarige Kevin (Macaulay Culkin) per ongeluk alleen achterblijft als de hele familie op vakantie gaat. Eerst geniet hij van alles wat hem normaal verboden is (chips, seksbladen van pa) maar krijgt dan te maken met twee inbrekers (Joe Pesci en Daniel Stern) die denken dat er niemand thuis is. Hij spreekt al zijn inventiviteit aan om de boeven op de vlucht te jagen. De film was een groot succes in de bioscoop. In 'Home alone 2' raakt Kevin (10) opnieuw zijn ouders kwijt als de familie zich naar het vliegveld haast om de kerst in Florida door te brengen. Kevin komt terecht in New York waar hij zich vermaakt in het Plaza hotel en twee levensgevaarlijke schurken (Joe Pesci en Tim Curry) te slim af is. De ongewijzigde succesformule zal volgens Peter van Bueren (Volkskrant) voor de één een feest van herkenning zijn, voor de ander een teleurs…Lees verder

Over Chris Columbus

CC BY 3.0 - Foto van/door Nightscream

Chris Columbus (Spangler (Pennsylvania), 10 september 1958) is een Amerikaans filmproducent, -regisseur en scenarioschrijver.

Levensloop

Columbus doorliep de Warren JFK High School in Warren, Ohio, waarna hij begon als scenarioschrijver bij Steven Spielbergs Amblin Productions. Hiervoor schreef hij Gremlins (1984), The Goonies (1985) en Young Sherlock Holmes (1985). Hij bedacht en schreef de eerste aflevering van de animatieserie Galaxy High (1986-1987). Zijn debuut als regisseur maakte hij met de tienerkomedie Adventures in Babysitting (1987). Enorm succes behaalde hij met de eerste Home Alone film uit 1990 met Macaulay Culkin in de hoofdrol.

Zijn latere regisseerwerk omvat onder andere Mrs. Doubtfire (1993), Bicentennial Man (1999), de eerste twee Harry Potter films en Rent (2005), een remake van de populaire Broadway musical.

Tri…Lees verder op Wikipedia