Dvd
Engels

Frozen II

Chris Buck (regisseur), Jennifer Lee (regisseur), Christophe Beck (componist)
Koningin Elsa hoort een vreemde stem die haar roept. Wat wil die stem van haar? Samen met Anna, Kristoff, Olaf en Sven gaat ze op weg naar het noorden.Vanaf ca. 6 jaar.
Titel
Frozen II
Regisseur
Chris Buck Jennifer Lee
Componist
Christophe Beck
Taal
Engels
Uitgever
Disney DVD, © 2020
1 dvd-video
Oorspr. opname
2019
Speelduur
ca. 98 min.
Aantekening
Taalkeuze: Nederlands, Vlaams, Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels voor slechthorenden, Frans
EAN
8717418561635

Besprekingen

Vervolg op de Disney-animatiefilm ‘Frozen’* (2013), opnieuw geregisseerd door Jennifer Lee en Chris Buck. Drie jaar geleden is prinses Elsa gekroond tot koningin van Arendelle. Ze woont in het paleis samen met haar zus Anna, sneeuwpop Olaf, Anna’s vriend Kristoff en zijn rendier Sven. ‘s Nachts hoort ze een vreemde stem die haar roept. De stem heeft te maken met een verhaal dat haar vader verteld heeft over het volk van de Northuldra dat in een betoverd bos in het noorden woont. Elsa moet naar dit bos reizen om de waarheid achter haar magische gave te ontdekken en het koninkrijk Arendelle te redden. Anna en haar vrienden gaan mee. Het wordt een spannend avontuur, met ook ruimte voor humor en romantiek. De recensenten geven 2-4 sterren. Coen van Zwol (NRC 19-11-’19) vindt de film ‘een lust voor het oog’, met sterke liedjes, maar een warrig en stroef verhaal met onechte emotie. Kevin Toma (Volkskrant 20-11-’19) noemt de film een plezierig weerzien, met aanstekelijke liedjes en nog mooie…Lees verder

Over Chris Buck

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Coolcaesar

Chris Buck (Wichita (Kansas), 25 oktober 1960) is een Amerikaanse filmregisseur die vooral bekend is geworden van Tarzan, Surf's Up en Frozen. Voor Frozen won hij in 2014 de Oscar voor beste animatiefilm. Daarnaast werkte hij als supervising animator aan Home on the Range en Chicken Little.

Ander werk van Buck bij Disney omvat onder meer de animatiefilm Pocahontas (1995), waarbij hij verantwoordelijk was voor de animatie van de drie personages Percy, grootmoeder Willow en Wiggins. Buck hielp daarnaast mee aan het ontwerpen van de personages voor De kleine zeemeermin en hielp als animator mee aan The Rescuers Down Under, Who Framed Roger Rabbit en The Fox and the Hound. Ook was hij verantwoordelijk voor het storyboard van de speelfilm Frankenweenie van Tim Burton.

In de Amerikaanse reclamewereld heeft Buck enkele geanimeerde reclames op zijn naam staan.