Dvd
Engels
Een zwerver wordt verliefd op een blind bloemenmeisje en besluit haar te helpen
Titel
City lights / written and dir. by Charles Chaplin
Regisseur
Charlie Chaplin 1889-1977
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Warner Home Video, 2003
1 dvd-video : zw/w. + bonus dvd-video
Oorspr. opname
1931
Speelduur
ca. 82, 104 min.
Aantekening
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Italiaans, Duits, Spaans, Arabisch, Bulgaars, Roemeens, Kroatisch, Sloveens
EAN
7321931376488

Besprekingen

In deze film uit 1931 mengt Chaplin sentimentaliteit met humor. Hij speelt een arme zwerver die verliefd wordt op een blind bloemenmeisje en geld gaat inzamelen om een operatie te kunnen betalen. De Speelfilmencyclopedie geeft vier sterren: 'Chaplins meesterwerk over zijn liefde voor een blind bloemenmeisje (...). De film werd vier jaar na het invoeren van de geluidsfilm toch nog als zwijgende film met tussentitels uitgebracht. Het einde waarin het blinde meisje de zwerver herkent is een hoogtepunt in de filmgeschiedenis.' Als extra's bij deze digitaal gerestaureerde uitgave onder meer een korte inleiding door Chaplins biograaf David Robinson, een korte documentaire over de film, opnames op de filmset en de eerste sprekende opnames van Chaplin.

Over Charlie Chaplin

Charles Spencer (Charlie) Chaplin (Walworth (Londen), 16 april 1889 – Corsier-sur-Vevey (Zwitserland), 25 december 1977) was een Engelse artiest, acteur, regisseur, componist en komiek. Daarnaast deed hij ook nog aan pantomime en vaudeville. Hij was in de tijd van het ontstaan van de bioscoopfilm in de Verenigde Staten een van de beroemdste filmsterren ter wereld. Later werd hij ook filmregisseur. Zijn bekendste rol was die van de zwerver The Tramp, een mannetje van eenvoudige komaf met een klein snorretje en een aanzienlijke persoonlijke waardigheid. Met een strakzittende jas, een rotting (rotan wandelstokje) en een hoedje lukt het hem in het dagelijks leven steeds weer vanuit een underdog-situatie zijn moeilijkheden te overwinnen. Chaplin speelde deze rol met veel succes van 1914 tot 1936 in tientallen films.

Biografie

Charlie Chaplin werd geboren als zoon van Charles Chaplin en Hannah Harriette Hill, die beiden in reizende t…Lees verder op Wikipedia