Thriller waarin een politieman in Florida verstrikt raakt in een web van intriges waarin hij uitgroeit tot hoofdverdachte
Titel
Out of time / dir. by Carl Franklin ; written by Dave Collard
Regisseur
Carl Franklin
Scenarist
Dave Collard
Acteur
Denzel Washington
Componist
Graeme Revell
Taal
Engels
Uitgever
Dutch Filmworks, 2004
1 dvd-video
Oorspr. opname
2003
Speelduur
101 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8715664019030

Besprekingen

Thriller van regisseur Carl Franklin (One false move) die zich afspeelt in een ontspannen stadje aan de kust van Florida. Hoofdrolspeler Denzel Washington (Oscarwinnende rol in Training day) is in deze film een politieman die verstrikt raakt in een web van intriges waarin hij, wanneer zijn minnares vermoord wordt, uitgroeit tot hoofdverdachte. Om zijn onschuld te bewijzen moet hij in korte tijd alles op alles zetten om het rechercheteam (waaronder ook zijn ex-vrouw) steeds een stap voor te blijven. De film is wisselend ontvangen. Genuanceerd is Annemart van Rhee (Algemeen Dagblad 19-5-'04): 'De uiteindelijke ontknoping (...) komt behoorlijk onverwacht en daardoor gekunsteld over (...) Maar dat is helemaal niet erg omdat de thriller vaardig en gelikt gemaakt is en veel kijkplezier biedt.' Pauline Kleijer (Volkskrant 19-5-'04) vindt de film een middelmatige thriller en een routineklus voor regisseur en cameraman. Positief is Remke de Lange (Trouw 19-5-'04): '(...) een moderne film noir …Lees verder

Over Carl Franklin

Carl Michael Franklin (Richmond (Californië), 11 april 1949) is een Amerikaans acteur, filmregisseur en scriptschrijver.

Carl Franklin studeerde geschiedenis en dramatische kunsten aan de universiteit van Berkeley. Na verscheidene jaren als tv-acteur, keerde hij terug naar school en haalde prompt zijn graad in regisseren aan de American Film Institute.

In 1992 beleefde Franklin zijn doorbraak als regisseur met de film One False Move. Hij won er onder meer een MTV Movie Award mee. Franklin regisseerde ook de Denzel Washington-film Devil in a Blue Dress.

Hij keerde enkele jaren terug op tv om in 2002 zich weer met films te gaan bezighouden. Sinds 2000 is hij getrouwd met zijn derde vrouw, producer Jesse Beaton.

Filmografie (als acteur)