Tiener Casey en gedesillusionneerde uitvinder Frank gaan op zoek naar Tomorrowland, een land in een andere dimensie, om de toekomst van de aarde te redden. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Project T
Regisseur
Brad Bird
Componist
Michael Giacchino 1967-
Acteur
George Clooney 1961- Britt Robertson Raffey Cassidy Hugh Laurie
Uniforme titel
Tomorrowland
Taal
Engels
Uitgever
Disney DVD, 2015
1 dvd-video
Oorspr. opname
2015
Speelduur
125 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden
EAN
8717418468873

Besprekingen

Sciencefiction-avonturenfilm van Disney, geregisseerd door Brad Bird (Ratatouille; Mission impossible IV) met in de hoofdrollen George Clooney, Hugh Laurie, Britt Robertson en Raffey Cassidy. De originele titel van de film is 'Tomorrowland' naar het themagebied van de Disneyland parken. Tiener Casey is ondernemend en erg in wetenschap geïnteresseerd. Via een raadselachtig meisje uit de parallelle wereld Tomorrowland komt ze in contact met Frank Walker (Clooney), een gedesillusioneerde uitvinder. Samen gaan ze op zoek naar Tomorrowland om de wereld van de ondergang te redden. De Nederlandse recensenten geven 1 tot 4 sterren. Belinda van de Graaf (Trouw 21-5-'15): 'Niet dat de futuristische stad waarin ze terecht komen niet spectaculair is, maar het script en de personages vliegen werkelijk alle kanten op (...)'. Floortje Smit (Volkskrant 21-5-'15): '(...) een ouderwets optimistische sciencefictionfilm die wil verbluffen én aanzetten tot nadenken. (...) Ja, de moraal ligt er dik bovenop…Lees verder

Over Brad Bird

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door nicolas genin from Paris, France

Phillip Bradley (Brad) Bird (Kalispell (Montana), 11 september 1957) is een Amerikaans filmregisseur, scenarioschrijver, animator en stemacteur. Hij is vooral bekend als regisseur van de Disney/Pixar-films The Incredibles en Ratatouille, die hem beide een Academy Award voor beste animatiefilm opleverden.

Biografie

Jonge jaren

Op 11-jarige leeftijd nam hij deel aan een rondleiding bij de Walt Disney Studios, waarbij hij aankondigde op een dag voor Disney te willen werken. Niet lang hierna begon hij te werken aan zijn eigen 15-minuten durende animatiefilmpje. Hij vertoonde deze aan een tekenstudio, die zeer onder de indruk was.

Op 14-jarige leeftijd werd Bird opgezocht door tekenaar Milt Kahl; een van Disney's Nine Old Men. Kahl besloot Bird op weg te helpen tekenaar te worden. Na zijn studie aan de Corvallis High School te hebben voltooid in 1975, nam Bird drie jaar pauz…Lees verder op Wikipedia