Boek
Nederlands

Waar is oom Tom?

Anne Takens (auteur), Gertie Jaquet (illustrator)
+1
Waar is oom Tom?
×
Waar is oom Tom? Waar is oom Tom?
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Daan wil naar oom Tom. Maar waar is hij? Hij is niet in huis. En niet in zijn boot. AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.
Extra onderwerp
Eerste leesboekjes (jeugd)
Leesniveau
AVI Start, AVI 1
Titel
Waar is oom Tom?
Auteur
Anne Takens
Illustrator
Gertie Jaquet
Taal
Nederlands
Uitgever
Assen: Maretak, © 2015
[20] p. : ill.
ISBN
9789043704038 (hardback)

Besprekingen

Daan wil naar oom Tom. Maar hij is niet thuis. Kim denkt dat oom Tom bij zee is. Maar zijn boot is leeg. Waar zal hij zijn? Deeltje in de reeks 'TOP', serie 3*. Het verhaaltje dat zich in het Caraïbisch gebied afspeelt, is opgedeeld in acht korte hoofdstukjes. Ieder hoofdstuk beslaat twee pagina's. Boven aan de linkerpagina staat de titel vetgedrukt. De tekst bestaat uit korte zinnen met eenvoudige woorden van één lettergreep, AVI-Start. Er zijn geen hoofdletters en enkel klankzuivere woorden gebruikt. Het lettertype is duidelijk en lekker groot. Voor de zinnen die deel uitmaken van een dialoog staat een plaatje van degene die spreekt. Zowel de regelafstand als de marges zijn royaal. Het verhaaltje is kleurrijk en rijkelijk geïllustreerd. De afbeeldingen zijn speels en herkenbaar. Ze ondersteunen het verhaal door weer te geven wat er in het betreffende hoofdstukje gebeurt. Geschikt voor kinderen die net beginnen met lezen. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Anne Takens

Anne Takens (Schiedam, 14 april 1938 - Arnhem, 27 december 2013) was een Nederlands schrijfster van kinderboeken.

Levensloop

Takens schreef als kind al verhaaltjes. In 1959 verhuisde ze naar Arnhem en studeerde daar Nederlands MO. Ze debuteerde als kinderboekenschrijver in 1986 met verhalen voor kleuters in het kleuterblad Bobo. In datzelfde jaar kwam haar eerste boek uit in het kinder- en jeugdboekenfonds van Uitgeverij Holland onder de titel Even schuilen voor het onweer. Het is een autobiografisch kinderboek dat zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog.

Sindsdien verschenen meerdere kinderboeken van haar hand. Ze gaan voor het grootste deel over de realiteit van school of gezin, over vriendschap, liefde, verliefdheid, verbondenheid met ouders, grootouders en dieren, over verdriet, eenzaamheid, over pesten, anders zijn, feesten en plezier.

Takens heeft ook sprookjesachtige verhalen geschreven en een aantal…Lees verder op Wikipedia